oblaki, vreme
Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na radarsko sliko

1715284723-172a1607-1715284697348
Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo vodila Žibertova desna roka

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Italijanska visoka moda navdušila v središču Ljubljane

24. 10. 2016; 12.54
Avtor: K.M.
janiugrin

foto: Iztok Kurnik

Teden mode v Ljubljani je že v prvem večeru poskrbel za modno razvajanje.

Vrhunec tokratnega odprtja tokratnega tedna mode v Ljubljani, ali pa kar celotnega dogajanja, je bila zagotovo modna predstava gostujoča kolekcija italijanske hiše visoke mode Gattinoni Haute Couture, ki letos praznuje 70 let svojega obstoja.

Znamka Gattinoni velja za sinonim velikih hollywoodskih zvezd kot so Ava Gardner, Audrey Hepburn, Ingrid Bergman in Elizabeth Taylor. Obleka Fernande Gattinoni, ki jo je v filmu Vojna in mir leta 1956 nosila Audrey Hepburn, spada med ikonične trenutke na filmskem platnu. Leta 2009 je arhiv modne hiše Gattinoni uradno postal del italijanske kulturne dediščine. Nedavno je v modni svet Gattinoni vstopila tudi priljubljena Beyonce. 

foto: Jani Ugrin

Poleg neverjetne italijanske modne predstave, je prvi dan dogajanja popestrila še podelitev Mercedes-Benz Fashion Award 2016 nagrad in odprtje fotografske razstave Modna fotografija skozi generacije, ki je proslavila tri velika imena in tri različne poglede. Fotografi Fulvio Grisoni, Saša Hess in Peter Giodani so v Cankarjevem domu razstavili izbor fotografij iz njihovega izjemnega portfelja modnih fotografij, ki so bile objavljene na izbranih domačih in tujih festivalih ter v modnih revijah.

prejšnji članek
Poskrbi za toplo jesen
Lepotičenje
Poskrbi za toplo jesen
naslednji članek
Zgodba o iskanju notranje moči in soočanju z nepredstavljivim
Obsedena!
Zgodba o iskanju notranje moči in soočanju z nepredstavljivim
Preberite tudi