Jure Ličen s Sofio
Svet24.si

Znani radijski voditelj je prvič postal očka

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Poskrbi, da tvoje kože ne bo zeblo

1. 1. 2017; 06.00
Avtor: Lana//Top! Za najstnike.
obraznamaska
Nekajkrat tedensko svoji koži privošči hranilno masko, ki bo kožo dodatno navlažila, vanjo vnesla veliko vitaminov in jo še dodatno zaščitila.

Pred nami so hladnejši meseci v letu, ko mraz, centralno ogrevanje in temperaturne razlike izjemno vplivajo na našo kožo. Ravno zato je zdaj skrajni čas, da jo začneš pripravljati na te dni. Lahke kreme, ki si jih uporabljala poleti in v zgodnji jeseni, zamenjaj za malce 'težje', ki imajo več oljnih sestavin. Te bodo na koži ustvarile poseben sloj, ki bo kožo dobro zaščitil in preprečil njeno izsušitev ob neprijaznih zimskih razmerah.

Mandljeva maska za obraz 

Vse, kar potrebuješ, je pol pesti zmletih mandljev, dve žlici olivnega olja in žlica medu. Mandlji in olivno olje so polni dobrega antioksidanta, vitamina E, ki izboljša navlaženost kože, med pa ima razkuževalni in negovalni učinek.
Pripraviš jo tako, da v skodelici zmešaš vse sestavine, da dobiš gladko zmes, ki jo nato naneseš na očiščen obraz. Pusti jo delovati približno 20 minut, nato pa jo odstrani s pomočjo tople vode.

Tako kot pri kremi ne smeš pozabiti zamenjati lahke in manj prekrivne podlage z malce bolj bogato, ki je seveda tudi bolj prekrivna. Ta bo na koži ustvarila dodaten sloj in s tem še bolje zaščitila tvojo kožo. Bronzer lahko za nekaj mesecev pozabiš na polički, saj v hladnejšem delu leta na kožo raje nanašaj rdečila, ki imajo hladnejše podtone.

Letošnji jesensko-zimski trendi zapovedujejo nežen naraven videz, ki ga boš najhitreje dosegla z uporabo zemeljskih barv senčil na vekah. Te kombiniraj s črno ali rjavo maskaro na trepalnicah.
Vsa pozornost naj bo na ustnicah, na katere nanašaj bogate barve, kot sta burgundska in žametno rdeča. Živi neonsko oranžni trend poletja pa zamenjaj s temnejšimi, opečnatimi odtenki oranžne.

prejšnji članek
Kako se motivirati za vadbo?
Obsedena!
Kako se motivirati za vadbo?
naslednji članek
Najbolj srce parajoča zgodba leta 2016
Obsedena!
Najbolj srce parajoča zgodba leta 2016
Preberite tudi