sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

5 korakov do popolne manikire

7. 8. 2017; 02.45
Avtor: K.M.
manikira
Za popolno manikiro ni potreben obisk kozmetičnega salona, z nekaj vaje in prakse ter dobrimi pripomočki lahko svoje nohte perfektno urediš kar sama.

Večino spodnjih nasvetov si zagotovo že slišala ali prebrala, kljub temu pa osvežitev znanja in osnovnih pravil ni nikoli odveč.

Priprava


Preden se lotiš urejanja nohtov, pripravi vse potrebne pripomočke, da ne boš uničila dveh popolnih slojev laka, ker si pozabila nadlak v polni kozmetični torbici. Poleg izbranega barvnega laka, podlaka in nadlaka pripravi še pilico, leseno palčko, s katero boš uredila obnohtno kožico in pa škarjice ali ščipalec, če so nohti potrebni konkretnega krajšanja.

Kopel
Najprej odstrani stari lak, nato pa svojim rokam privošči mlačno kopel, v katero lahko daš tudi kapljico negovalnega olja (tudi navadno olivno se bo super obneslo). Po kopeli uredi obnohtno kožico – nežno jo potisni proti korenu nohta in po potrebi odreži, vendar zelo pazljivo, da ne poškoduješ tega dela nohta, ki je pomemben za rast in zdrav videz samega nohta. Nato nohte skrajšaj in oblikuj.

Podlak


Osnovni lak oziroma podlak je za marsikoga odvečen korak, vendar ga je zelo priporočljivo uporabljati iz dveh razlogov – kot že samo ime pove, z njim ustvariš primerno podlago za lak, ki se bo tako ohranil dlje časa, poleg tega pa hkrati zaščiti noht pred obarvanjem. Podlak je še posebej pomemben pri močnejših barvah lakov. Po potrebi uporabite utrjevalec za nohte, na primer O.P.I. Nail Envy Original.

Kakovosten lak


Če izbereš kakovosten lak, bo ta zdržal dlje. Ena izmed najbolj priljubljenih znamk za nego nohtov, ki slovi po kakovostnih lakih je zagotovo O.P.I., kjer boš našla krasne rdeče odtenke, prav nič pa ne zaostajajo tudi druge barve. Priporočamo še kolekcijo Max Factor Glossfinty, ki jo odlikujeta obstojnost in ohranjanje leska barve še nekaj dni po nanosu. Posežete pa lahko tudi po t. i. »gel lakih«, ki niso več na voljo samo v salonih, pač jih lahko kupite za domačo uporabo po dostopnih cenah – v drogerijah DM poglejte poličko Rimmel, kjer vas bo navdušila kolekcija Super Gel.

Nadlak
Podlak bo zaščitil noht, kakovosten nadlak pa bo zaščitil lak, mu dal sijaj in podaljšal obstojnost vaše manikire. O.P.I. RapidDry Top Coat je odlična izbira, saj ne bo samo podaljšal obstojnosti in dal tvojemu laku lepšega leska, pač pa bo poskrbel tudi za hitro sušenje, kar je še posebej priročno, ko se ti mudi na zabavo, v službo ali na romantično večerjo in si tik pred zdajci urejaš manikiro. Lahko pa uporabiš Rimmell Nail Nurse Base & Top Coat 5 in 1 ter namesto dveh izdelkov uporabiš enega.

prejšnji članek
Osvežilni jagodni napitek, ki bo navdušil
Moj life
Osvežilni jagodni napitek, ki bo navdušil
naslednji članek
To je Miley Cyrus posvetila svojemu fantu
Obsedena!
To je Miley Cyrus posvetila svojemu fantu
Preberite tudi