foto: Profimedia
Si zobe umijete po vsakem obroku in redno obiskujete zobozdravnika? Ste prenehali s kajenjem? Vse to, pa so vaši zobje še vedno rumeni, oziroma iz obdobja v obdobje bolj rumenkasti? Če ste k porumenelim zobem bolj nagnjeni, potem lahko na to vplivajo tudi določene jedi in pijača. Zato je najbolje, da se ji začnete izogibati, če seveda ne želite, da bi le-te še bolj rumeneli.
Številni se še kar ne morejo odpovedati skodelici okusne kave, kljub temu, da le-ta močno vpliva na videz zob. Poleg nje pa v to kategorijo spadajo še nekatere druge jedi in pijače. Preverite, katere.
Vino
Predvsem rdeče, ki ima zaradi tanina sicer zelo zdravilen učinek, ampak zaradi iste snovi tudi vpliva na videz zob. Težavi se ne boste izognili niti s kozarcem belega vina, le da bo pri tem učinek kasnejši.
Limonada
Kombinacija kisline in sladkorja v limonadi močno vpliva na propadanje sklenine in posledično tudi na odtenek barve zob.
Rdeča pesa
Ta zelenjava je zelo hranljiva in bogata z vlakninami, ampak njena rdeča barva močno vpliva na kvaliteto zobne sklenine. Vedno, ko jo jeste, si dobro izperite zobe. Če je možno, jih tudi operite.
Paradižnikova omaka
Zobna sklenina je zelo občutljiva na temne barve. Paradižnikova omaka pa je poleg tega še kisla, kar še dodatno uniči sklenino in hitreje povzroči porumenelost.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.