Jure Ličen s Sofio
Svet24.si

Znani radijski voditelj je prvič postal očka

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

Smrklja Njena.si
Lepotičenje
 

Pri izbiri pričeske je ključno, da pristaja obliki obraza

23. 8. 2018; 12.30
Avtor: Revija Top!
oblika obraza

Kaj pove oblika obraza o človekovem karakterju? foto: Pinterest

Znaš določiti obliko svojega obraza?

Lase si spni v visok čop ali si naredi figo in poskrbi, da noben pramen ne uhaja na obraz. Usedi se naravnost pred ogledalo. Določi najvišjo točko čela, najnižjo točko brade, robove temena, robove ličnic, robove začetka čeljusti. Ko določiš vseh teh osem točk, lahko namišljeno narišeš štiri črte (tri vodoravne in eno navpično), ki pomenijo dolžino in širino obraza, ter začneš ugotavljati, kakšna je oblika tvojega obraza. Preprost način za ugotavljanje je tudi, da z vodnim flomastrom (ali šminko), ki se z lahkoto izpere, na ogledalo zarišeš obliko obraza.

Ovalna: Predel nad očmi je skoraj enako velik kot predel obraza pod očmi. Obraz ima ukrivljeno obliko. Dolžina (navpična črta) obraza je daljša kot širina (katera koli vodoravna črta).

Oglata ali pravokotna: Robova temen sta enako oddaljena oziroma natančno nad robovoma začetka čeljusti. Prav tako je dolžina obraza enaka njegovi višini.

Okrogla: Oddaljenost roba temen je enaka oddaljenosti robovoma

Podolgovata: Za to obliko obraza je značilno, da je obraz (navpična črta) veliko daljši kot širši (vodoravna črta). Čelo in čeljust sta približno enake širine, linije ličnic pa so dolge in ravne. Brada je precej ozka, čelo pa visoko.

Diamantna: Diamantna oblika je precej podobna srčasti, le da so robovi ličnic najširši del obraza, zato so ličnice pogosto zelo izrazite. Zamišljeni črti širine čela in čeljusti pa sta precej kratki in približno enaki.

Srčasta: Robova temen in ličnic sta širša kot rob čeljusti. Linija brade ni poudarjena, je pa brada pogosto precej koničasta.
čeljusti. Prav tako sta zamišljeni navpična in vodoravna črta obraza enako dolgi. Takšen obraz nima ostrih kotov, videti je kot krog, le predel od ličnic do konice brade učinkuje kot popoln polkrog

prejšnji članek
Konec za priljubljeno serijo
Obsedena!
Konec za priljubljeno serijo
naslednji članek
Kdo je postavni fant ob Chloe Moretz?
Obsedena!
Kdo je postavni fant ob Chloe Moretz?
Preberite tudi