Smrklja Njena.si
Moj life
 

Zdravo je tudi okusno

21. 11. 2014; 11.38
Avtor: Katja Kaja Mejač
uvodna

foto: Teresamisu

Zdrav način življenja, zdrava filozofija življenja in okusni recepti, ki se jim težko upreš.

Tereza Poljanič, ki že nekaj let uspešno krmari v svetu blogov in novinarstva, živi Teresamisu filozofijo življenja. Zdrav način življenja je poglavitnega pomena, zato ni čudno, da jo je pot vodila v svet presne prehrane. Čeprav ob besedi ''presna'' večina pomisli na hrano brez kreativnosti in okusa, je ravno Tereza dokazala, da temu ni tako. V torek, 18. novembra, pa je svoje znanje in razmišljanje delila na prvi delavnici, na kateri je navdušila. 

Letošnje poletje se je Tereza odpravila na izobraževanje o presni kuhinji na akademijo Matthew Kenney v Los Angelesu. Tam je pridobila naziv ''presna mojstrica'', poleg tega pa je pridobila tudi številna znanja in izkušnje, o katerih je prej lahko samo sanjala. Zato se je odločila, da je takšno znanje potrebno deliti tudi v Sloveniji, zato je prirpavila prvo Teresamisu presno kuharsko delavnico v restavraciji Romansa v Maximarketu. Odziv je bil odličen, svoje znanje pa je delila s 25 navdušenci, ki so želeleli spoznati osnove vse bolj priljubljenega načina življenja. 

Na štiriurnem sproščenem druženju so se zdeleženci naučili osnove presne kuhinje in različne trike za impresjoniranje gostov.  Navdušenje je bilo opazno tudi na udeležencih, ki so spoznali, da je zdravo lahko tudi zelo okusno, enostavno in hitro.

Kaj se je jedlo?

Predjed: Pesini ravioli s presnim sirčkom, avokadov tartar, dimljen humus, super energetski kruh.

Glavna jed: tribarvna kvinoja s tahini omako in solata s kodrolistnatim ohrovtom ter sladko makovo polivko.

Sladica (mimogrede – vrhunec večera): slastne presne sladice na popolnoma drugačen način. Presni tris sladic je sestavljal presni limetin cheesecake z ingverjevim hrustkom, ameriški brownie s karamelo in pa lahka borovničeva pita.

Tereza je smrklja, ki že stopa po svojih stopinjah, zato gre svoje sanje sedaj iskati v Novo Zelandijo. Tam bo nadaljevala svojo kulinarično pot in odkrivala, kaj vse ji bo prineslo življenje. Pred tem pa je dokazala, da je vsaka kuhinja tudi zabavna in okusna kuhinja. 

prejšnji članek
Vroča slovenska zaseba
Obsedena!
Vroča slovenska zaseba
naslednji članek
Idealno slovo!
Obsedena!
Idealno slovo!
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.