foto: Marjana Romanovič
Kriza je oplazila veliko večino ljudi in čedalje bolj moramo gledati na vsak stotin, tudi v kuhinji, kjer se da kar nekaj prihraniti, če znamo dobro načrtovati in še posebej, če tudi sami kaj pridelamo. A včasih zmanjka navdiha, kaj bi skuhali in da bi čim manj stalo, da bi bil obrok še vedno zdrav, kakovosten in okusen.
Zato smo se letos odločili za temo Kuhinja za krizne čase – kosilo za štiri od 8 do 10 evrov, saj bodo nasveti in recepti za jedi letošnjih tekmovalcev prišli prav tudi drugim.
Prijave na tekmovanje smo zbirali od 1. junija do 15. septembra 2013. Prijavilo se jih je 18, izbrali smo jih 14, ki so ustrezali razpisnim pogojem, in jih povabili na tekmovanje.
Udeležili so se ga vsi povabljeni tekmovalci, ki so bili iz vse Slovenije, in v zagorski srednji šoli so to soboto ob 10. uri »zavihteli« kuhalnice:
1. Ivana Helena Faletič iz Žirovnice, 2. Martina Gregorič iz Nemške vasi, Ribnica, 3. Nikita Holc iz Gornje Radgone, 4. Natalija Kete iz Dolenjega pri Ajdovščini, 5. Aljaž Konec iz Lipoglava, Slovenske Konjice, 6. Janja Kotnik iz Prebolda, 7. Ida Mermolja iz Vrtojbe, Šempeter pri Gorici, 8. Fanči Moljk iz Dola pri Hrastniku, 9. Alja Pišek iz Trbovelj, 10. Marija Pišek iz Trbovelj, 11. Ljubica Pivk iz Rovt, 12. Sandra Škaljac iz Ljubljane, 13. Tanja Tumpaj iz Zidanega mosta in 14. Slavica Zbičajnik iz Slovenj Gradca.
Jedi so pripravljali pod budnim očesom komisije, v kateri so bili: Mojca Omahne in Teo Gosak, učitelja kuharstva na Srednji šoli Zagorje, Marina Zibelnik, Naša žena, Marjana Ogorevc Žgalin, odgovorna urednica revij Anje in Pri nas doma, ter Tina Koren, predstavnica občinstva.
Komisija je ocenjevala potek priprave, izvirnost, upoštevanje sodobnih načel zdrave prehrane, videz ter okus jedi in pogrinjka.
Odločitev o zmagovalcih je bila težka, saj so se vsi izbrani – čeprav so le ljubiteljski kuharice in kuharji – spet več kot odlično odrezali in so, kot vsa leta doslej, o prvih treh odločale le desetinke točk.
Komisija je po skrbnem seštevku ocen razglasila, da je zmagovalka letošnjega tekmovanja Natalija Kette, ki je pripravila vipavsko mineštro, domače široke rezance z omako in za sladico kaki s smetano.
2. mesto je pripadlo Martini Gregorič. Skuhala je ričet, za poobedek pa korenčkovo torto in postregla še z domačim ribezovim sokom.
3. mesto je osvojila Janja Kotnik za pečenko iz svežih svinjskih reber z medom in rožmarinom, njoke s špinačo in pečene paprike s feta sirom.
foto: Marjana Romanovič
foto: Marjana Romanovič
foto: Marjana Romanovič
foto: Marjana Romanovič
foto: Marjana Romanovič
foto: Marjana Romanovič
foto: Marjana Romanovič
foto: Marjana Romanovič
foto: Marjana Romanovič
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.