benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Seks: odgovori na nujna vprašanja!

4. 10. 2017; 06.00
Avtor: K.S.
feet-in-bed
Imaš tudi ti vprašanja o seksu, za katere odgovore si ne upaš vprašati svojih znancev? Odgovore ti ponujamo mi.

Zanima me, kako naj si brijem dlake v mednožju, da me ne bi bolelo. Mislim, da nisem edina, ki se to sprašuje, zato prosim, da objavite to pismo.

Obupanka :)

Poraščena koža v predelu spolovil je tanjša, občutljivejša kot po drugih poraščenih delih. Če dlako odstranimo z britvico, jo odstranimo tik pod površino kože in njen rob ostane oster. Naslednji dan, ko se dlaka prebija skozi mehko površino, se pogosto vraste in povzroči lokalno vnetje. Poskusi z depilacijskimi kremami za intimna področja. Natančno upoštevaj navodila! Metoda je neboleča.

Stara sem 15 let in imam fanta, ki je str 21 let. Zadnjič mi je rekel, če sem že pripravljena na spolnost, rekla sem, da ne vem, potem je pa rekel, naj mu ga vsaj zdrkam ... (na tri načine), ampak jaz ne poznam teh treh načinov ... A mi lahko poveš, kako to delaš? Velikokrat me je otipaval po riti, muci in po joškah, ampak to meni ni všeč, ko pa mu rečem, naj neha, je pa ves jezen. Ful ga imam rada, kaj naj naredim? Zadnjič mi je v morju mi je slekel hlačke in še svoje (spodnji del kopalk) in me s penisom začel dražit po muci ... pa sem začela jokat ... Ne vem, kaj naj naredim!

Nesrečna

Ko boš pripravljena na spolnost, boš to natančno vedela. Ženska mora biti predvsem najprej čustveno pripravljena na spolnost. Ko bo pravi čas, te spolnost zagotovo ne bo spravljala v tesnobo in jok. Kdaj bo prišel tvoj čas, ni odvisno od starosti. Do takrat pa naj spolnost in ''oblike drkanja'' počakajo. V intimnem odnosu, s katerim se oba strinjata, se drug od drugega naučimo, kaj nam je v užitek, veselje, zabavo in sprostitev. Počakaj, saj ni še pravi čas, niti pravi fant.

Zanima me, kako veš, da si alegričen na leteks, ki se nahaja v kondomu. Mene po spolnem odnosu zelo peče in imam občutek zakteklosti v mednožju ... Je to alergija na lateks ali kaj druga? Ali obstajajo kondomi brez lateksa in kje jih je možno kupiti?

Amor_ona

Če si alergična na lateks, lahko zanesljivo ugotovi samo zdravnik specialist za alergije, s kožnim testiranjem. Vse drugo lahko le ugibamo. Mnogo je tudi drugih bolj običajnih razlogov za pekoč občutek ali za občutek zateklosti po spolnem odnosu. Nezadostno navlaženje nožnice lahko pri drgnjenju povzroči vnetje z oteklino in pekočo bolečino. Tkivo nožnice je pri mladostnicah, ki začenjajo svoje spolno življenje, še neprilagojeno in občutljivo. Tudi zato lahko odgovarja na pretirano drgnjenje z oteklino in pekočo bolečino. Šele nato pomislimo na redkejše vzroke, kot so alergija ali infekt. Nujno pojdi na kontrolo h ginekologu! Ta bo natančno raziskal tvoje vzroke. Kondomi brez lateksa obstajajo, a jih ni mogoče kupiti v lekarnah ali trafikah. Žal, kljub poizvedovanju jih nisem našla.  

Draga ginekologinja! S prijateljico naju že dolgo mučita dva vprašanja, ki ju nikakor ne moreva razjasniti, zato sva se odločili, da vprašava tebe. Zanima naju:

1. Kolikšen je obseg moškega penisa (približno)?!?

2. Ali je možno, da pri spolnem odnosu penis ne more iti v nožnico? Kaj storiti, če se to slučajno zgodi??

Najstnici

Penisi so tako različnih dolžin in obsegov, kot je različnih moških. V učbenikih lahko najdeta podatek, da je penis v povprečju dolg od 20 do 25cm in obsega 10 do 15 cm, v vzburjenem stanju. Nožnica je zelo raztegljiv organ, saj se prek nožnice lahko porodi dojenček, mnogo večjih dimenzij. Zagotovo velikost penisa ni vzrok, da ne bi šel v nožnico.

Menstruacijo imam zelo močno. Zdravnica mi je priporočila, da grem do ginekologa, da mi predpiše tablete, da ne bi več imela tako močne ... Vprašanje pa je, kaj ti dela ginekolog, če to boli, peče? Ful me je strah ...

Pregled pri ginekologu ni boleč. Če še nisi imela spolnih odnosov, to povej, in pregled bo temu primerno prilagodil. Morda je pregled  spolnih organov za marsikoga psihično neprijeten, ni pa boleč. Brez strahu pojdi h ginekologu/-inji in se odkrito pogovori z njim /njo. Ginekolog bo tvoj osebni zdravnik.

Stara sem 12 let in me že kar nekaj časa muči naslednje: imam menstruacijo, ki je zelo šibka. Strah me je, da jo dobim na morju, se lahko kopam z njo tudi brez tampona (sprašujem na splošno, ne samo za morje). Po mojem bi se lahko kopala, saj vsem govorite, da treba skrbeti za higieno in ravno tako si v stiku z vodo!!!!!

Kaja

Prav imaš, Kaja. Mirno se lahko z menstruacijo kopaš v morju. Moramo pa skrbeti tudi za higieno okrog nas, zato odsvetujemo kopanje v bazenih, saj drugi ne plavajo radi v naši menstrualni krvi. Seveda se z zelo šibko menstruacijo v morju kopaj brez tampona! Voda in higiena pa sta zares med menstruacijo zelo dobrodošli.

Sem 13-letna punca, in imam že dve leti menstruacijo, že kakšen mesec in pol pa imam na hlačkah skoraj vsak dan belo sluz, potem se strdi, neprijetnega vonja (verjetno beli tok) ... Zanima me, zakaj ga imam - ali je to lahko zaradi tega, ker veliko hodim bosa in imam velikokrat nepokrit trebuh ali pa zaradi kakšnih mil? Ali je lahko zaradi občasnega samozadovoljevanja?? V prejšnji reviji ste svetovali neke tablete, ali to uredim kako drugače?

Obupana

Belkast izcedek je popolnoma naraven! Smrdeč izcedek zelene, rjave ali drugih barv lahko pomeni infekt. Mislim, da kljub tvojemu opažanju vonja izcedka ne gre za bolezen. Izcedek dobi po nekem času (po celem dnevu) na hlačkah nek poseben vonj, ki pa ni smrad. Zdrav izcedek iz nožnice ni povezan z bosimi nogami ali nepokritim trebuhom, zagotovo pa ga tangice manj vpijejo in je potem bolj opažen. Med samozadovoljevanjem se količina izcedka poveča, kar je tudi naravno, saj pomeni pripravo nožnice na spolni odnos, na vdor penisa v nožnico. Pomembno je, da se redno tuširaš in vsak dan oblečeš sveže perilo! Čas je pa tudi za prvi obisk pri ginekologu. 

prejšnji članek
Lepa gesta Taylor Swift
Obsedena!
Lepa gesta Taylor Swift
naslednji članek
Bella Hadid razkriva, ali je kariera modela res lahka
Lepotičenje
Bella Hadid razkriva, ali je kariera modela res lahka
Preberite tudi