evrovizija, švica
Svet24.si

Evrovizijska zmaga v roke Švicarja Nema!

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Si dobila slabo oceno?

9. 11. 2015; 12.15
Avtor: Ana K.
dejected student
Kaj sedaj?

Si dobila slabo oceno? Se ti je sesul svet in ne veš kaj narediti, da ponovno zbereš motivacijo, da jo popraviš? Punca, vse bo še dobro! Nikoli ne obupaj, ker za vsako stvar obstaja rešitev.

1. Za oceno moraš povedati staršem
Nikoli ne prikrivaj resnice pred svojimi starši. Če bodo izvedeli, da jim lažeš, boš izgubila njihovo zaupanje. Pogovorite se. Poiščite vzroke za slabo oceno in skupno rešite težavo. Če te je strah, da bodo to slabo sprejeli in veš, da si sama kriva, jim to tudi povej. Priznaj krivdo in obljubi, da se boš bolj potrudila. Če pa veš, da si se učila in si dobila slabo oceno pa ti bodo zagotovo pomagali, ker nimajo razloga, da bi bili jezni nate.

2. Ena slaba ocena še ne pomeni nič
Tudi najboljšim se zgodi, da kdaj dobite slabo oceno. To pa ne pomeni, da mora biti sedaj konec sveta! Jo boš že popravila. Ne delaj panike. Pomiri se in rešuj težave razumno.



3. Naredi načrt
Če veš, da si se učila premalo, si naredi urnik. Vsak dan si organiziraj tako, da boš imela še vsaj dve uri rezervirani za učenje. Boš videla, da bodo rezultati vidni kmalu.

4. Je težava v nerazumevanju določene snovi?
Si se za test zelo veliko učila, a kaj, ko si šele pri pisanju izvedela, da snovi ne razumeš najbolje? Tudi to se zgodi. Nekateri snovi so zelo kompleksne in naj ti ne bo nerodno vprašati za pomoč prijateljic, ki snov razumejo, učiteljic ali staršev. Verjemi, da ti bodo z veseljem pomagali. Ampak na tebi je, da jih sama prosiš za pomoč. Ko ti bodo snov razložili pa moraš delati še vaje, da vse skupaj utrdiš.


Naj bo tvoj moto sledeč: "Umetnost življenja ni v tem, da nikoli ne pademo, ampak v tem, da se po vsakem padcu ponovno poberemo." Torej vedi, da z eno slabo oceno ni še nič izgubljeno. Že to je veliko, da veš, da moraš nekaj narediti, da jo popraviš. Huje bi bilo, če bi ti bilo vseeno in bi se slabe ocene kar vrstile. Glavo pokonci!

prejšnji članek
Želel je zasenčiti Zayna
Obsedena!
Želel je zasenčiti Zayna
naslednji članek
Naj bodo čim višji
Lepotičenje
Naj bodo čim višji
Preberite tudi