sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Možgani fantov delujejo drugače kot tvoji

7. 2. 2017; 07.59
Avtor: Ana K.
teenage_boy.jpg.CROP.promo-mediumlarge
Je res, da prihajajo moški z Marsa, ženske pa z Venere?

Si velikokrat v situaciji, ko misliš, da je tvoj prijatelj ali fant nor, ker razmišlja na popolnoma drugačen način kot ti in sploh ne razumeš njegovih utemeljitev? Naj ti povemo, da to ni nič čudnega, saj naj bi tvoji možgani resnično delovali drugače kot pa možgani, ki so last močnejšega spola. Preveri, zakaj si si s fanti tako različna.

Znanost je odkrila, da obstaja cela vrsta razlik med ženskimi in moškimi možgani. Dejstvo je, da so človeški možgani razdeljeni na dve polovici. Če poenostavimo, je desna stran odgovorna za čustva, leva pa za razum. Pri fantih sta te dve strani strogo ločeni, medtem ko sta pri dekletih ti dve polovici močno prepleteni. To pomeni, da lahko lažje izražaš čustva in da je tvoj pretok informacij med obema polovicama hitrejši. To je tudi eden izmed razlogov, da imaš prednost pri učenju jezikov in pri tem, da lažje izpoveš svoja čustva kot tvoj fant ali pa prijatelj.

Ali si vedela, da … ?
- Njegovi možgani sprejemajo manj podrobnosti kot tvoji. Zato ne smeš biti užaljena, če ne opazi, da si si zamenjala lak na nohtih ali da si si postrigla konice na laseh.
- Da se fantje zaljubijo hitreje kot punce. Rezultati raziskav so pokazali, da so fantje bolj nagnjeni k ljubezni na prvi pogled.
- Fantje zelo težko izražajo čustva, zato raje pokažejo svojo ljubezen z dejanji kot pa besedami.

prejšnji članek
Kylie Jenner je izgubila tožbo
Obsedena!
Kylie Jenner je izgubila tožbo
naslednji članek
Tako moraš ravnati s torbico
Lepotičenje
Tako moraš ravnati s torbico
Preberite tudi