Si tudi ti mislila, da pokovka sodi med nezdrave prigrizke? Potem si se motila. Strokovnjaki so potrdili, da kokicam velikokrat delamo krivico, ker jih uvrščamo med nezdravo prehrano. Preberi si njihove utemeljitve.
Ko govorimo o pokovki, govorimo o polnozrnatem zdravem živilu. Seveda pa je pri tem ključna pravilna priprava. "Raziskave so pokazale, da naj bi pokovka vsebovala tudi polifenole v celo večjih količinah kot nekatero sadje in zelenjava. Seveda pa je pomembno, na kakšen način je pokovka pripravljena," pravijo na Inštitutu za nutricionistiko. Pomemben pa je tudi podatek, da je pokovka edino živilo, ki vsebuje nepredelano zrno.
Najpomembnejša je torej priprava. Strokovnjaki svetujejo, da naj le-ta vsebuje čim manj oziroma nič maščobe. Najbolje je pokovko pripraviti kar doma. Vse kar potrebuješ so koruzna zrna in malo soli. Stresi jih v posodo in jih ne mešaj vse dokler ne začnejo pokati. Seveda mora biti posoda med pripravo pokrita. Soliš po lastnem okusu. In kokice so že pripravljene.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.