Sladoled na štiri načine je trenutno največji hit.
Glede na osnovne sestavine in način priprave lahko razlikujemo večino sladoledov:
Kremni sladoled ne vsebuje vode ampak zato 50% mleka. Prav tako mora vsebovati minimalno količino jajca.
Sladoledni parfait vsebuje na pol zamrznjeno sladoledno maso z jajčnim likerjem.
Sladoledna krema vsebuje najmanj 10% mlečne maščobe in jo delajo predvsem v industrijski proizvodnji.
Sadni sladoled vsebuje najmanj 20% sadja, razen pri citrusih kjer je potrebno 10%.
Jogurtov sladoled v večji meri sestoji iz jogurta, velikokrat pa mu dodajo tudi skuto. Sladoled je zaradi tega lažji, ima manj kalorij in je boljšega okusa.
Mlečni sladoled sestoji iz najmanj 70% mleka, ki ga sladkajo s sladkornim sirupom in aromatizirajo s sadno kašo ali umetnimi aromami. Pri nas največkrat naletimo na to vrsto sladoleda.
Tokrat pa si oglej Youtube posnetek, kako pripraviti sladoled na 4 načine, s katerimi boš resnično očarala svoje prijateljice.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.