Pripravi si ta okusen čokoladi sladoled in uživaj v jeseni.
Sestavine:
100g sladkorja v prahu
1 vanilijev sladkor
2 jajca
3,5dl polnomastnega mleka
1,25dl sladka smetane
100g čokolada – jedilna
Priprava:
V posodo stresi sladkor v prahu, vanilijev sladkor in jajci. Z mešalnikom stepaj toliko časa, da nastane penasta zmes. V posodo nalij mleko in ga segrevaj. Ne sme ti zavreti! Nato mu dodaj penasto zmes in vse skupaj ponovno postavi na štedilnik. Vse skupaj segrevaj in mešaj, da se masa zgosti vendar ti zopet ne sme zavreti! Maso nato pusti, da se ohladi, vendar je ne dajaj v hladilnik ali zamrzovalnik.
Medtem pristavi vodo, ki mora zavreti. Na to posodo z vodo dodaj še eno posodo in v njo nadrobi jedilno čokolado. Čokolada se mora stopiti na pari, saj bi se v posodi, ki bi bila direktno na ognju lahko zažgala.
Ko se jajčna masa in čokolada ohladita, ju zmešaj skupaj in dodaj še tekočo sladko smetano. Vse sestavine dobro premešaj. Maso prelij v plastično posodo ali posodice (po želji). Lahko jo tudi okrasiš s koščki čokolade ali naribano čokolado.
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.