sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Tega še nisi vedela o čokoladi!

20. 4. 2017; 08.30
Avtor: K. Š.
porque-se-debe-comer-chocolate1
Čas je, da razčistimo vse nesporazume, povezane s čokolado in kakavom!

Mnoga dekleta imajo čokoladi podobne občutke: dvig razpoloženja in hkrati občutek krivde zaradi nezdravega prehranjevanja. Sedaj je skrajni čas, da razčistimo vse nesporazume, povezane s čokolado in kakavom!



Čokolada te osrečuje!
Prav gotovo se ti je že zgodilo, da si bile tako slabe volje ali živčna, da bi najraje pojedla celo čokolado, ker se ti je zdelo, da lahko samo to pomaga. To pravzaprav sploh ni naključje, saj je čokolada tista, ki izboljšuje naše razpoloženje in deluje stimulativno. Ampak! Stimulativne učinke lahko pripišemo izključno kakavu v čokoladi in ne sladkorju ter drugim sestavinam.
Kakavove molekule so nujno potrebne za naše preživetje in zdravje, saj naše vežejo škodljive radikale, ki smo jim podvrženi med izpostavljanjem onesnaženemu zraku, soncu, cigaretnemu dimu ipd. Dobra novica za vse ljubiteljice kakava pa je ta, da vsebuje kar dvajsetkrat več antioksidantov od borovnic in sto devetnajstkrat več od banan.

Čokolada vsebuje dragocena mikrohranila
Naši predniki so uživali kakav v obliki vroče pijače z dodanim okusom vanilje, cimeta ali čilija, industrija je kakavu dodala sladkor in ostale manj zdrave sestavine in tako je nastala čokolada. Ravno ti dodatki v čokoladi pa žal zavirajo absorpcijo koristnih snovi, ki jih najdemo v kakavu. Količina dragocenih flavonoidov se namreč med proizvodnjo čokolade občutno zmanjša – s tem pa je večina dobrih učinkovin v predelani čokoladi z aditivi "uničena". Zato je toliko bolj pomembno kakšen kakav izbereš. Dermasal se zaveda pomena kvalitetnega kakava in zato v svoji zbirki superhrane ponuja tudi ekološko pridelan kakav.

Kakav ne redi!


Čokolada ima visoko energijsko vrednost zaradi dodanega sladkorja in maščob. Nasprotno pa sam kakav ne redi - pravzaprav pospešuje procese izgubljanja teže. To je zaradi vsebnosti vlaken v kakavu, ki povzročajo občutek polnosti, medtem ko polifenoli izboljšajo občutljivost na inzulin in podprejo proces hujšanja.

prejšnji članek
Znana pevka močno presenetila svoje oboževalce
Obsedena!
Znana pevka močno presenetila svoje oboževalce
naslednji članek
Kaj je BB krema?
Lepotičenje
Kaj je BB krema?
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska