Vse več ljudi je občutljivih na gluten, po drugi strani pa se vse več ljudi odloči za prehrano brez glutena, ker se na ta način pač bolje počutijo. Si tudi ti med njimi? V duhu takšne prehrane se velikokrat pripeti, da se odpoveš določeni hrani, saj pač vsebuje gluten. Tudi številnim sladicam. Mi pa smo zate pripravili odličen recept za klasične piškote s koščki čokolade in to seveda brez glutena.
Število oseb: 12
Čas priprave: 30 minut
Čas pečenja: 15 minut
Sestavine:
225 g presejane brezglutenske večnamenske moke
110 g drobno mletega sladkorja
1/2 čajne žličke soli
150 g stopljenega, a ohlajenega masla
110 g čokoladnih kapljic
2 stepeni srednje veliki jajci
1/2 čajne žličke vaniljevega ekstrakta
Priprava:
Moko, sladkor in sol zmešaš v veliki skledi. Umešaš stopljeno maslo, da se mešanica prične prijemati. Dodaš temne čokoladne kapljice, jajci in vaniljev ekstrakt. Mešaš dokler ne nastane čvrsto testo za piškote. Na to ga pokriješ in ga pustiš počivati 15 minut.
Dva pekača namastiš, ali obložiš s papirjem za peko. Pečico segreješ na 180°C, ventilacijsko na 160°C.
Ohlajeno testo zajemaš z žličko in ga postavljaš na pekač, hlebčki testa naj se med seboj ne prijemajo, saj se bo med peko vse razlezlo v klasično obliko piškota. Na njih rahlo potisneš in jih pečeš 12 - 15 minut (če želiš, da so bolj hrustljavi, jih peci 15 minut), počasi pa morajo pričeti postajati rjavi.
Po peki jih daš na kuhinjsko rešetko, da se ohladijo. Postrežeš jih s skodelico mleka in morebitnim čokoladnim prelivom, po želji.
Mmmm ...
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.