sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kaj lahko naredimo kot družba, da preprečimo izumrtje ogroženih vrst?

7. 10. 2016; 10.30
Avtor: K.M.
unnamed (2)
Na National Geographic Channel prihaja pereč dokumentarni film o nevarnih podnebnih spremembah - Pred potopom.

National Geographic Channel je oznanil, da je dobil mednarodne pravice za predvajanje celovečernega dokumentarca - Pred potopom, ki sta ga producirala oskarjevec Fisher Stevens in z oskarjem nagrajeni igralec, okoljevarstveni aktivist ter glasnik miru Združenih narodov, Leonardo DiCaprio. Pred volitvami v ZDA so tema dokumentarca nevarne podnebne spremembe in praktične rešitve. 

Film je informativno in napeto pričanje o tem, kaj lahko naredimo kot družba, da preprečimo izumrtje ogroženih vrst, ekosistemov in avtohtonih skupnosti po vsem svetu. Predstavil ti bo vidne dokaze slabšanja okoljske krize, ki povzroča nepovratno škodo na starodavnih pokrajinah od Grenlandije do Indonezije. Zaradi nje je porušeno ravnotežje v podnebju Zemlje in nam ljube živali pospešeno izumirajo.

Film je nekakšno opozorilo pred ameriškimi volitvami to jesen in poziv volivcem, naj glasujejo za voditelje, ki na prvo mesto postavljajo spremembo politike glede podnebnih sprememb. Film tudi predstavi praktične rešitve za ohranitev našega planeta. Leonardo DiCaprio intervjuva posameznike iz vseh družbenih slojev, tako v razvitih kot nerazvitih državah, da bi predstavil edinstvene, strastne in pragmatične poglede na to, kako je treba ukrepati danes in v prihodnosti, da bi gospodarske in politične sisteme preoblikovali v okoljevarstvene ustanove.

V filmu spregovorijo predsednik ZDA Barack Obama, nekdanji predsednik ZDA Bill Clinton, ameriški zunanji minister John Kerry, generalni sekretar Združenih narodov Ban Ki-moon in papež Frančišek kot tudi vrhunski Nasini raziskovalci, okoljevarstvene skupine za zaščito gozdov, priznani znanstveniki, voditelji skupnosti in predani aktivisti, ki se trudijo rešiti svet.

''Pri National Geographicu že vrsto let navdihujemo ljudi in jih spodbujajo pri zaščiti planeta,'' je izjavila Courteney Monroe, generalna direktorica National Geographic Global Networks. ''Zdaj, sredi nedvomne krize, torej podnebnih sprememb, je naša odgovornost, da navdihujemo druge za dejanja. Prepričana sem, da bomo s pomočjo naše po vsem svetu prepoznavne znamke, strastnega prizadevanja Leonarda DiCapria glede tega vprašanja in Fisherjevega mojstrskega pripovedništva to pereče vprašanje postavili v ospredje kot še nikoli.''

''Podnebne spremembe so največja grožnja našemu planetu,'' je rekel Leonardo DiCaprio. ''Ukrepati moramo združeno in zahtevati velike spremembe takoj. Od tega je odvisno naše preživetje. V dokumentarcu predstavimo simptome in rešitve za podnebne spremembe, preden pride do popačenja informacij, kot se pogosto zgodi, saj je to v interesu tistih, ki kujejo dobiček pri pridobivanju fosilnih goriv.'' 

''Če bi lahko spoznali resnico o tem, koliko škode smo naredili Zemlji in koliko časa nam še preostane, da poiščemo rešitev, preden se sesuje celoten ekosistem, bi jo hoteli spoznati? Ne moremo si več zatiskati oči pred tem vprašanjem in upati, da se bo samo rešilo,'' je dodal Fisher Stevens. ''Upam, da bo ta film vsem odprl oči in bomo spoznali, kakšna usoda nas čaka, če ne bomo ukrepali. Na večer pred volitvami, ki bi lahko bile najpomembnejše v sodobnem času, upam, da bo dokumentarec javnost ne le poučil o tem, s kakšno veliko grožnjo se soočamo, temveč tudi spodbudil volivce, da bodo razmislili, kako pomemben je njihov glas to jesen.'' 

Pri National Geographicu oktobra načrtujejo predvajanje filma v dvoranah v New Yorku in Los Angelesu, nato bo sledila svetovna premiera na National Geographic Channelu v 171 državah in 45 jezikih pred ameriškimi volitvami novembra.

Producenti dokumentarnega filma so: Leonardo DiCaprio, Fisher Stevens, Brett Ratner in James Packer, izvršni producent pa je Martin Scorsese.

prejšnji članek
Na odre prihaja še ena predstava, ki zagotavlja smeh
Moj life
Na odre prihaja še ena predstava, ki zagotavlja smeh
naslednji članek
Kylie Jenner ponovno navdušila z novo barvo las
Obsedena!
Kylie Jenner ponovno navdušila z novo barvo las
Preberite tudi