sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kako reagirati v prepiru?

5. 5. 2018; 04.00
Avtor: K.M.
girl-fight
Prepiri so različni, zato se moraš na njih odzvati na različne načine.

V šoli ... 

Najpogostejša in najbolj neprijetna nesoglasja, do katerih pride v šoli, so gotovo nesoglasja s profesorji. Dostikrat smo krivi kar sami, ker se nismo dovolj učili, ker nismo naredili domače naloge ipd. Potem pa se je najlažje jeziti na profesorje, kakšni so in kakšno slabo oceno so nam dali po čisti krivici. Včasih pa je krivda tudi na strani profesorjev. Tudi oni so namreč ljudje, ki imajo dobre in slabe dni. In tudi oni imajo lahko kdaj pa kdaj krivično presojo. Če je res prišlo do neupravičene slabe ocene in obravnave profesorja, poskusi zadevo mirno in razumno rešiti. Vedeti moraš, da negativnost množi negativnost in hitro se lahko zapleteš v neželen prepir s profesorjem, ki po navadi ne prinese ničesar dobrega. Če je profesor res problematičen do več oseb, se zberite skupaj in se skušajte najprej pogovoriti z njim, če to ne bo uspelo, pa za pomoč prosite starše in socialno delavko.

S starši ...

Prepiri s fantom so nekaj povsem običajnega. Moški in ženske smo si pač že v osnovi različni. In logično je, da med nami prihaja do nesoglasij. Pomembno je, da znamo svoja mnenja izraziti, pa čeprav to povzroči manjši prepir. Bolje je, da poveš, kaj ti leži na duši, kot da v sebi potlačiš zadevo in se potem nabira in nekoč pride na plan. V vsaki zvezi je zelo pomemben pogovor. Pravi partnerji so tudi pravi prijatelji in umetnost prepira med partnerjema je usklajevanje mnenj oziroma iskanje kompromisov. Vsak od vaju ima svoj prav in najti morata neki kompromis, da bosta lahko oba zmagala v prepiru. Enakopraven odnos je namreč tisto, česar si vsak od nas želi in potrebuje, da lahko v zvezi deluje tako individualno kot tudi v partnerstvu. Ne boj se izraziti svojih stališč, svojega mnenja, vendar pa bodi v prepiru spoštljiva in ljubeča. Čeprav se sliši smešno, je zelo pomembno, da se med prepiranjem oba zavedata, da se imata rada.

S prijatelji ...

Ljudje v času odraščanja spoznavamo nove ljudi in sami sebe. Vendar nas naši pravi prijatelji spremljajo vse življenje. Je pa res, da se naša mnenja skozi leta spreminjajo. Če imaš prave prijatelje, veš, da jim lahko poveš, kar ti leži na duši, da si lahko v njihovi bližini prava ti in da ti ne bodo ničesar zamerili. Tako kot pri vsakem nesoglasju pa je pomemben način, na katerega ubesediš svoje misli. Spoštljivo, nenapadalno in tako, da ne postaviš svojega prav kot edinega sprejemajočega.

prejšnji članek
Ali lahko zaradi poljubljanja zbolim?
Moj life
Ali lahko zaradi poljubljanja zbolim?
naslednji članek
Zvezdnice obožujejo tak slog ličenja!
Lepotičenje
Zvezdnice obožujejo tak slog ličenja!
Preberite tudi