boštjan-močnik 2
Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko je težko, če ne vojska?«

1715253201-dsc9430-01-1715253168875
Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo policiji in SDS

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Tole so največje zmote v ljubezni in spolnosti!

29. 9. 2017; 07.26
Avtor: Š. K.
promo251677612
Najbrž si tudi ti v svojem življenju slišala že kar nekaj klišejev, ki so povezani s spolnostjo. In verjamemo, da si se v tistem trenutku vprašala, ali držijo ali pa so samo prazne zgodbice. Tokrat ti bomo razkrili resnico, da ne boš imela napačnih predstav o tem, kaj je res in kaj ne.

Punca naj hlini orgazem, če ga ne doživi!
Niti slučajno ne drži! Tudi v sanjah ne! Če ti je to rekla tvoja prijateljica, naj ti povemo, da ni dobra svetovalka. In če se še vedno obremenjuješ z mislijo, da z njim še nisi doživela orgazma, to ne pomeni, da je vajin spolni odnos slab ali da se te bo naveličal. To samo pomeni, da je morda za vaju še prezgodaj, da morata malce počakati, predvsem pa raziskati telo drug drugega, da bosta vedela, kaj vama ustreza. In če misliš, da boš s tem, ko hliniš orgazem, fanta naredila srečnega in bo tako ostal pri tebi, se motiš. Fantje imajo radi odkrite punce, s katerimi se o tem lahko pogovarjajo. Pri spolnih odnosih so tudi sami zelo negotovi, zato je pomembno, da si stvari zaupata in da ne hitita. Vzemita si čas, raziščita svoje erogene cone in uživata v trenutku, ko sta skupaj. Vse ostalo bo prišlo samo od sebe.

Če fant ne misli na seks, je z njim nekaj narobe


Kdo pa še verjame v take pravljice? Čeprav se vedno znova govori, da imajo fantje v najstniških letih vedno v mislih samo seks in še enkrat seks, jim po glavi vendarle ne hodi samo to. Tudi oni imajo razne probleme in skrbi, zaradi česar kdaj pa kdaj niso razpoloženi. V tem ni nič slabega. Take stvari je treba razumeti tudi pri fantih. Tako kot ti, tudi fantje niso neke 'seks mašine', ki delujejo na ukaz. To preprosto ne gre. Želja po seksu mora priti spontano in pri tem moraš nekoliko počakati, da bo tudi on pripravljen na to in da bo tudi on dal pobudo za vajin naslednji spolni odnos. Do takrat pa mu stoj ob strani in ga podpiraj. In verjemi, da ti bo za to hvaležen in te bo na koncu imel še raje.

Kondomi ubijajo zadovoljstvo
Ker smo o tem že tako veliko pisali, upamo, da nam tega ne bo treba ponavljati kar naprej. To veš, kajne? Tudi če te fant prepričuje povsem v nasprotno stran in ti govori, da z njimi ni zabavno, mu ne verjemi. Najprej zdravje in zaščita, potem šele vse ostalo. Sicer pa seks s kondomi sploh ni tako slab, kot pravijo nekateri fantje. To ponavadi rečejo iz dveh razlogov: ker jim je vseeno zate ali pa zato, ker so pri spolnem odnosu pod velikim pritiskom in se bojijo, da bodo s kondomi pokvarili svoje razpoloženje. Ne glede na to, kaj drži, ti nekaj polagamo na srce: Kako se imaš lahko lepo pri spolnem odnosu brez kondoma, če s tem morda ogrožaš svoje zdravje in ga polagaš na kocko? Varen seks je namreč osnova za sproščeno igro in odkrivanje telesa drugega. Zato je prav, da spolni odnos doživiš tako, kot se spodobi: s poljubi, svečkami, masažo in kondomi ter brez slabega občutka in skrbi naslednje jutro, ko se prebudiš!



Med menstruacijo ne smeš imeti spolnih odnosov
To ne drži, saj seks med menstruacijo ni noben tabu in tudi ne škoduje. Je pa zelo pomembno, da v tem času poskrbiš pa primerno osebno higieno in da se fant vsekakor zaščiti. Ne samo zaradi spolno prenesljivih bolezni, temveč za vsak slučaj. Čeprav nekateri menijo, da ne moreš zanositi med menstruacijo, včasih mati narava poskrbi tudi za take vrste presenečenje, zato je zaščita tudi v tem obdobju vsekakor obvezna. Tako da se v tem obdobju odločita skupaj, ali bosta imela spolne odnose ali ne. Nekateri si jih res ne želijo, drugim se to ne zdi nič posebnega. Zato je ta odločitev seveda odvisna od vaju. O tem se prej iskreno pogovorita!


prejšnji članek
Modni trendi v obutvi, ki jim moraš slediti
Lepotičenje
Modni trendi v obutvi, ki jim moraš slediti
naslednji članek
Tudi Miley Cyrus z novim albumom
Obsedena!
Tudi Miley Cyrus z novim albumom
Preberite tudi