Robert Golob
Svet24.si

Robert Golob o priznanju Palestine: »Grozote so nedopustne in se morajo končati«

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kolebnica: za vadbo, užitek in zdravje - 1.del

17. 4. 2017; 08.00
Avtor: Š. K.
Jump-rope
Si že kdaj poskusila skakati čez kolebnico? Morda je zdaj pravi čas, kajti skakanje je dokazano ena najboljših vadb tako za izgubljanje odvečnih kilogramov kot tudi za vzdrževanje zdravja, poleg tega pa je lahko tudi zelo zabavno.

1. Treningi za gibljivost
Šport ni pomemben le za krepitev srčne mišice in preostalih mišic v telesu, temveč pomaga razvijati fleksibilnost oziroma gibljivost, kar pomeni, da se tvoje mišice in sklepi lažje raztegujejo in upogibajo. Ljudje, ki so bolj gibčni, imajo manj možnosti, da si nategnejo mišice ali utrpijo zvine. Gibčnost pomaga celo izboljšati športni nastop, kar je pri določenih športih velikega pomena. Če želiš izboljšati gibljivost, se loti borilnih veščin ali pa na primer gimnastike, baleta, pilatesa, joge, in ne pozabi, da se moraš pred in po vsaki vadbi dobro raztegniti.

2. Treningi za moč


Gibanje krepi telesne mišice, ki postopoma postanejo pripravljene na daljše in zahtevnejše treninge. Močne mišice so med drugim pomembne zato, da varujejo tvoje sklepe in preprečujejo poškodbe v času telovadbe. Močnejše ko so mišice, manj je možnosti, da se boš med telovadbo poškodovala. Poleg tega pa večja mišična masa pomaga izgubiti odvečne kilograme, uničuje maščobne celice in ti pomaga ohraniti idealno postavo. Različne oblike treninga za moč so osredotočene na različne mišice v telesu, kot na primer veslanje okrepi mišice na rokah, kolesarjenje poskrbi za močne noge, trebušnjaki pa pomagajo razviti trebušne mišice.

3. Aerobna vadba
Skakanje s kolebnico sodi v skupino aerobnih vadb, ki so najboljša izbira za ohranjanje zdravja srca. Gre za vadbo, ki pospeši bitje srca in dihanje. Pogosteje kot si privoščiš tovrstno vadbo, močnejše bo tvoje srce in bolj učinkovit bo prenos kisika po telesu do vsake celice. Vse našteto pa je izrednega pomena pri ohranjanju zdravja, ki posledično poskrbi za dobro počutje. Če se ukvarjaš s kakšnim od skupinskih športov, verjetno že poznaš pozitivne učinke aerobne vadbe, v nasprotnem primeru jih boš spoznala, ko se lotiš skakanja s kolebnico, ki je gotovo ena bolj zabavnih vadb.

prejšnji članek
Veš, kdo je Lana Del Rey?
Obsedena!
Veš, kdo je Lana Del Rey?
naslednji članek
7 modnih trikov, ki jih moraš poznati
Lepotičenje
7 modnih trikov, ki jih moraš poznati
Preberite tudi