benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Tole je mega nasvet!

29. 4. 2017; 08.00
Avtor: Š. K.
prenos
Tudi tokrat naše uredništvo pomaga vam, drage najstnice, da vam bo v življenju lažje. Tokrat smo priskočili na pomoč dvema bralkama.

Zdravo!


Sem v drugi polovici petnajstih let. Imam zelo čudne prsi. Zgoraj in ob straneh so kar razvite, ampak spodaj pod bradavico pa nič, zato so videti kot dva stožca. Ali se bodo razvile ali bodo vedno takšne? Nosim podložene modrčke, ki mi prsi stisnejo, da so videti bolj zaobljene. Ali v podloženih modrčkih prsi nimajo prostora, da bi rasle, zato nimajo kam rasti in ne bodo zrasle? Čudne so tudi moje bradavičke. Sploh jih ni, pojavijo se samo, kadar me zebe oz. dobim kurjo polt. Zakaj niso 'prisotne' ves čas? Ali jih pri tem ovira podložen modrček? Toda če nosim navaden modrček, mi je pri telovadbi zelo neprijetno, saj prsi skačejo gor in dol. Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovor.

Odgovor uredništva:

Takoj se pomiri, ker nimaš prav nobenega razloga za skrb. Zavedati se moraš, da se tvoje prsi še razvijajo in še niso dosegle takšne oblike, kot jo bodo imele v odraslosti. Prav zdaj, okoli šestnajstega leta, je njihov razvoj na vrhuncu in se šele nekje pri osemnajstih letih zaključi, tedaj, čisto na koncu, se bodo oblikovale do polne velikosti kolobarja, ki ne bo več le ločena izboklina, bradavice bodo izbočene in oblika zaobljena.


V prsni bradavici je posebno tkivo, zato med spolnim vzburjenjem, zaradi dotika ali hladu pogosto nabrekne – to pojasni tvoje naslednje vprašanje, tako da se pomiri, ker je tudi to povsem normalen odziv. Kakšne bodo prsi pri deklici, je odvisno tudi od genov, tako po mamini kot očetovi strani, če želiš dobiti približno 'sliko'. Podloženi modrčki ne napravijo ničesar tako skrajnega, kot je ustavljanje rasti. So bolj pripomoček, ki pomaga do večje samozavesti oziroma oblike prsi, ki si jo vsaj navidezno želiš doseči. Je pa res, da bi bilo dobro, da si za telovadbo in športne dejavnosti omisliš takšen modrček, ki bo tvojim prsim nudil čim boljšo oporo. Gotovo si že videla takšne preprostejše modele, z okrepljenimi naramnicami in košarico, ki se jih precej oprime. Če ne drugje, jih lahko najdeš v trgovinah s športnimi oblačili. Prosi mamo ali prodajalko v trgovini za pomoč, saj boš s pravilno izbiro ne samo laže in bolj udobno telovadila, ampak tudi dolgoročno poskrbela, da bodo tvoje prsi videti kar najbolje. Oglasi se, če te še zanima še kaj.


Živijo!
Stara sem 15 let. Avgusta prejšnje leto sem spoznala 17-letnega fanta. Septembra sva se prvič videla in sva se tudi poljubila. Postala sva par, saj sva bila zaljubljena drug v drugega. Čeprav je bil doma daleč od mene, sva se imela rada. Po enem mesecu sva se razšla. Ostala sva zelo dobra prijatelja. Sedaj ima punco, ki se mi zdi izmišljena, saj je vedno sam, nikoli v njeni družbi (tako mi povedala njegova prijateljica). Mislim, da me ima še kar rad, saj mi piše 'I love you 4 ever in rad te imam'. Tudi jaz ga imam neskončno rada in bi bila rada z njim, ampak me najbolj moti njegova punca.
Imam tudi težave z učenjem, ne morem se spraviti k temu, da bi se začela učiti. Do sedaj sem imela vedno prav dober uspeh, vendar se vpisujem v srednjo šolo in me je strah, da me ne bi sprejeli.
*maLa* 


Odgovor uredništva: 

No, ne glede na to, ali si je novo punco izmislil ali ne, se zdi, da ne želi biti več s tabo. Sta se pogovorila, zakaj sta se razšla? Če se nista, ga lahko še vedno povprašaš o tem. Priznati je treba tudi – čeprav se s svojega zornega kota z mano morda ne boš strinjala –, da enomesečna zveza ni prav dolgo in resno partnerstvo, še posebej če je pridana še razdalja. Morda pa govori o punci zato, ker mu je laže reči to, kot da bi ti razlagal, zakaj zares ne želi biti s tabo. Če sta dovolj prijatelja, da ga lahko vse to vprašaš, poskusi prek ovinkov izvedeti odgovore od njega. Vprašaj ga tudi, zakaj ti še vedno pošilja ljubeča sporočila. Kakorkoli že, pripravljena pa bodi, da njegove besede morda tudi ne bodo preveč prijetne. Morda je resnica tudi, da si on ne želi obnoviti vajine zveze, tako kot ti. Toda prednost vsega skupaj je, da boš tako vsaj vedela, pri čem si, in gradila življenje od tam naprej.


Verjetno že veš, če si sprejeta ali ne, torej bo moj napotek namenjen učenju v bodoče. V srednji šoli bo učenja več, morala ga boš opraviti bolj sproti, snovi bo več in težja bo, zato ti svetujem, da ne odlašaš in začneš takoj. Naj ti učenje postane dnevna rutina, saj si boš tako na dolgi rok prihranila marsikatero skrb pa tudi urico dodatnega dela.
Drži se in srečno!


Če imaš vprašanje za vas tudi ti, nam piši na najstnica@media24.si.

prejšnji članek
Znana manekenka zaradi Slovenca ob svoje lase
Obsedena!
Znana manekenka zaradi Slovenca ob svoje lase
naslednji članek
Dobre lastnosti čokolade
Moj life
Dobre lastnosti čokolade
Preberite tudi