oblaki, vreme
Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na radarsko sliko

1715284723-172a1607-1715284697348
Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo vodila Žibertova desna roka

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Najpogostejši miti o menstruaciji

15. 11. 2017; 06.30
Avtor: K.M.
menstruacija
Že veš, kateri so najpogostejši miti? Mi smo jih zate našli pet.

1. Če imaš spolne odnose v času menstruacije, ne moreš zanositi.
To ne drži povsem. Gre namreč za pojav, ki se sicer redko dogaja, a je kljub vsemu verjeten. Menstrualni ciklus in ovulacija sta precej nepredvidljiva. Ovulacija se lahko kdaj pojavi tudi med krvavitvijo ali po njej, kar ni nič nenavadnega, če je tvoja menstruacija neredna.

2. Če imaš močno menstruacijo, je nekaj narobe.


Spet še en mit, ki je najverjetneje posledica slabe poučenosti. Močna menstruacija ne pomeni, da je s tabo kaj narobe, je pa vsekakor precej zoprna reč, ki, vsaj v času trajanja menstruacije, lahko precej poslabša kakovost tvojega življenja.

3. Med menstruacijo se moraš izogibati športnim dejavnostim.
Zakaj le? Marsikateri ženski telesna vadba v času menstruacije prav prija, saj ji pomaga ublažiti menstrualne krče. Med vadbo se v kri sproščajo endorfini, za katere je znano, da lahko blažijo bolečino in stimulirajo razpoloženje. Omeniti velja tudi serotonin oziroma hormon sreče, ki se sprošča med telesno vadbo.

4. Med menstruacijo plavanje ni priporočeno.


Zakaj ne? Vložek zamenjaš s tamponom in je stvar rešena. Tudi tu velja enako kot pri drugih športnih aktivnostih. Gibanje pomaga ublažiti menstrualne krče.

5. Če nimaš menstruacije, potem si zagotovo noseča.
Ne drži vedno. Človeško telo je občutljivo za dražljaje iz okolja. Nič nenavadnega torej ni, če se telo na presežek stresa odzove tako, da z menstruacijo malce zamudi. Enako se lahko zgodi tudi, ko pridobiš ali izgubiš nekaj kilogramov. Če pa si imela nezaščitene spolne odnose, o tvoji menstruaciji pa ne duha ne sluha, potem le naredi test nosečnosti.

prejšnji članek
Oglej si pevko Pink v avtokaraokah!
Obsedena!
Oglej si pevko Pink v avtokaraokah!
naslednji članek
Miley Cyrus ima vrhunsko postavo
Obsedena!
Miley Cyrus ima vrhunsko postavo
Preberite tudi