pri belokranjcu
Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi krvoločni prikradejo čisto do hišnih vrat

1694618501-img-8801-purg-1694618444412
Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte šefa celjske bolnice

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Uresniči svoj cilj!

19. 8. 2017; 09.00
Avtor: Š. K.
dreamstime_l_51802331
Včasih je pot do uresničitve sanj zelo naporna in težka. Morda ti na tej poti pridejo prav naslednji koraki.

Sprašuj
Če te kakšna stvar zanima, vprašaj. Nekateri ljudje zelo radi delijo svoje znanje in izkušnje ter ti bodo s tem pomagali na tvoji poti. Če boš naletela na zaprta vrata pri enem, pa potrkaj pri drugem. Svoj odgovor boš pri nekom zagotovo dobila.

Verjemi vase
Pri uresničevanju cilja moraš najbolj verjeti vase. Prišli bodo trenutki, ko se ti bo zdelo vse brezvezno, vendar ni. Verjemi, da ti bo uspelo, tako kot verjamejo vate tvoji starši in prijatelji. Verjetno bo vseeno kdo dvomil o tem, da boš uresničila svoj cilj, ampak se ne daj in mu dokaži, da se moti.

Disciplina


Vsi vemo, da je včasih lažje malo lenariti in viseti na Facebooku kot delati za svoje cilje, pa vendar je dobro, da imaš vsaj nekaj discipline in se držiš zastavljenega. Glede na to, da tvoj cilj ne bo tako velik, da bi ti vzel ves dan, si lahko vzameš tisto urico ali dve in se trudiš za to, kar si želiš doseči.

Napake
Delala boš napake in ne bo šlo vse po načrtu. Vendar napak ne jemlji kot nekaj hudega in groznega, ampak se iz njih nekaj nauči. Prišli bodo dnevi, ko ti bo šlo vse narobe in se ti bo zdelo, da ne veš, kaj počneš in zakaj to počneš, ampak ne skrbi, tudi ti dnevi bodo minili in na koncu boš ugotovila, da so te ti dnevi več naučili od tistih, ko je šlo vse po maslu.

Kaj pa, če to ni to?
Postavila si si cilj in ga z vso vnemo začela uresničevati, vendar bolj ko se bližaš končnemu cilju, manj ti je do njega. Edino, kar si želiš, je uresničiti ga, ker nočeš kar na sredini obupati. V tem primeru je bolje, da svoj cilj opustiš in si izbereš takega, ki ti bo bolj všeč in za katerega se boš še raje trudila.

Aktivnost


Saj poznaš tisti pregovor brez muje se še čevelj ne obuje? In tako se boš morala za svoj cilj truditi. Vsak dan ali vsak teden, sam od sebe se ne bo uresničil. Zavedati se moraš, da se boš morala zanj truditi, tudi ko ti bo šlo drugod vse narobe in boš brez volje. Ampak kljub temu dan ali dva počitka ali lenarjenja ne bosta pokopala uresničitve cilja.

Načrt s koraki do cilja
Svoj cilj razdeli na manjše cilje in napiši korake, kako boš te manjše cilje dosegla. Tako boš svoj cilj zares razdrobila na delčke, kar boš veliko lažje dosegla, kot če bi morala ogromno dela opraviti naenkrat.

prejšnji članek
Naredi TOP zapestnico
Moj life
Naredi TOP zapestnico
naslednji članek
To je največji uspeh Nike Zorjan
Obsedena!
To je največji uspeh Nike Zorjan
Preberite tudi