pri belokranjcu
Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi krvoločni prikradejo čisto do hišnih vrat

1694618501-img-8801-purg-1694618444412
Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte šefa celjske bolnice

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Top vaje s kolebnico za tvojo zadnjico!

15. 8. 2017; 05.00
Avtor: Š. K.
kolebnica5_ThinkstockPhotos-493768701

foto: Thinkstock

Si že kdaj poskusila skakati čez kolebnico? Morda je zdaj pravi čas, kajti skakanje je dokazano ena najboljših vadb tako za vzdrževanje telesne teže kot za zdravje, poleg tega pa je lahko tudi zelo zabavno.

Vaja št. 1: Kolena visoko v zrak
Med skakanjem skušaj dvigati kolena, kolikor visoko le lahko. Ko dviguješ kolena, si predstavljaj, da se skušaš pri tem z vsakim kolenom dotakniti nosu, saj boš le tako resnično dvignila koleno v zrak, kolikor le moreš. Res je, da se najverjetneje ne boš dotaknila nosu, a to je le trik, s katerim boš lahko izvajala vajo stoodstotno, kot se od tebe pričakuje.

Vaja št. 2: Levo in desno
Najprej začni vajo z enominutnim sonožnim skakanjem čez kolebnico, nato pa nadaljuj s skakanjem vstran, torej na levo in desno eno minuto. Da boš ohranila ravnotežje, si izberi neko točko pred seboj in jo opazuj ves čas skakanja.

Vaja št. 3: Zasuk v bokih


Preden se lotiš vaje, najprej začni sonožno skakati, da se seveda navadiš, nato pa počasi začni sukati boke levo in desno med vsakim skokom. Pri tem pazi, da tvoj trup ostane zravnan in da sukaš levo in desno zgolj noge in boke. Pomembno je, da se suka le tvoj spodnji del trupa, sicer lahko povzročiš poškodbe hrbtenice.

Vaja št. 4: Osmice
Prepogni kolebnico na polovico in jo primi na obeh koncih z rokami. Ko si pripravljena, začni s kolebnico izvajati osmico, in sicer vse od leve strani trupa do desne in nazaj. Osredotoči se na trebušne mišice in na to, da izvajaš čim večjo osmico, saj bodo le tako tvoje trebušne mišice res delovale.

Vaja št. 5: Preskakovanje kolebnice 

Položi kolebnico na tla pred seboj vodoravno in se postavi pred njo. Upogni kolena in nato preskoči kolebnico ter pristani v počepu, pri katerem naj bo ena noga pred drugo. Nato se obrni in ponovi enako v drugo smer. Izvajaj vajo, kolikor hitro le lahko, in pri tem pazi, da kolena resnično upogneš do pravega kota in nič dlje.

prejšnji članek
Škorenjci, ki bodo zavladali modnemu svetu
Lepotičenje
Škorenjci, ki bodo zavladali modnemu svetu
naslednji članek
Kje boš fanta BQL lahko videla do konca poletja?
Obsedena!
Kje boš fanta BQL lahko videla do konca poletja?
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska