benifer
Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000
Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in Dodikovega tajkuna? Boj za državni kamnolom.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Še iščeš pravo šolo? Včasih je druga izbira boljša

25. 8. 2017; 03.51
Avtor: Oglasno sporočilo
PLAKAT

Roška poleg razgibanega šolskega programa ponuja tudi veliko možnosti za obšolske dejavnosti. foto: Srednja ekonomska šola Roška

Nekateri že od vrtca vedo, kateri poklic bodo opravljali. Mnogo se jih odloči kasneje. Marsikdo pa se ne more odločiti. Ali se odloči in kmalu spozna, da se je zmotil. Ne gre. In iščejo drugo možnost.

KOMU?
Če si med njimi, pomisli tudi na Roško, Srednjo ekonomsko šolo Ljubljana. V 1. letniku na programu ekonomski tehnik imajo še nekaj prostih mest. Si spomladi sprejela odločitev o šoli in poklicu zaradi nepravih razlogov? Ker je šla tja prijateljica, ker se govori, da vsi naredijo, ker je blizu doma ...

Ali si morda v prvem letniku srednje poklicne ali strokovne šole spoznala, da ta poklic ni zate?
Si si izbrala gimnazijo, ker je v osnovni vse fino šlo? Zdaj pa ugotavljaš, da ta gimnazijska fizika, pa matematika ali kak drug predmet nikakor ni zate?

KAM NAPREJ?
Na Roško. Pridobiš osnove ekonomije, da lahko delaš v pisarni kot poslovna sekretarka, lahko kot referentka v banki, zavarovalnici, v podjetju, računovodstvu ali še več, si ustvariš kar svoje podjetje ... Lahko greš študirat na različne programe, tudi na univerzitetne, le en izbirni predmet splošne mature narediš poleg poklicne.

KAKO JE V ŠOLI? 
Pouk poteka tudi po modernih metodah, kar pomeni, da boš poleg učenja lahko vse preizkusila tudi v praksi. Danes brez tega res ne gre.
Veliko dela se opravlja na računalnikih, naučila se boš, kako narediš svojo spletno stran (saj veš, blogi so zanimivi) in še kaj. Če rada potuješ, boš lahko s šolo obiskala veliko novih krajev, tudi delovno prakso boš lahko opravila v tujini, če te to zanima. Na voljo boš imela tudi zanimive krožke, tekmovanja in sodelovanje v projektih.

Dobrodošla na Roški, Srednji ekonomski šoli Ljubljana.

prejšnji članek
Fifth Harmony izdale nov glasbeni album
Obsedena!
Fifth Harmony izdale nov glasbeni album
naslednji članek
Despacito v izvedbi Sesame Streeta je vse, kar moraš slišati
Moj life
Despacito v izvedbi Sesame Streeta je vse, kar moraš slišati
Preberite tudi