nova zemlja
Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na veliki preizkušnji

1715284723-172a1604-1715284697347
Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: Izvršba je ustavljena, smo v dogovorih z upniki.

Smrklja Njena.si
Moj life
 

4 razlogi za konec prijateljstva

9. 3. 2018; 07.56
Avtor: K.M.
prepir
Te stvari se med pravimi prijatelji ne bi smele dogajati!

1. Nikoli ti ne piše prva, nikoli te ne pokliče prva.

Lepota prijateljskega odnosa je v tem, da je enakovredno. To pomeni, da mora biti vložek obeh strani enakovreden. Če te prijateljica nikoli ne pokliče, še manjkrat pa ti pošlje sporočilo s preprostim vprašanjem »Kako si?«, potem je to eden izmed znakov, ki kažejo na slabo prijateljstvo. Če imaš v življenju osebo, za katero misliš, da je tvoja prijateljica, vendar ti o sebi ničesar ne pove sama in vse izveš od drugih, hkrati pa je nič ne zanima o tebi, potem je morda čas, da o tem odnosu dobro premisliš.

2. Od tebe si sposoja stvari in ti jih nikoli ne vrne.



Ne glede na to, o kateri stvari govorimo – treba jo je vrniti. Če si prijateljica od tebe sposoja denar in ga nikoli ne vrne, je to zelo slab in izkoriščevalski odnos. Seveda ni nič narobe, če kdaj pa kdaj ti plačaš sok ali sladoled, ne smeš pa tega vedno početi ti, saj se lahko v času prijateljevanja nabere kar nekaj evrov, ki jih nikoli več ne boš videla. Še huje je z večjimi vsotami denarja.
Podobno je tudi z oblačili, obutvijo, ličili … Seveda si te stvari dekleta med seboj posojajo, vendar morajo na koncu tudi priti do svojega lastnika. Če pa se recimo majica po nesreči uniči, ti jo mora nadomestiti oziroma nadomestilo vsaj ponuditi.

3. O tebi govori grdo in te nikoli ne podpira.

Imaš v svojem življenju prijateljico, ki te odkrito opravlja in o tebi govori slabe stvari, tudi če so te besede namenjene zgolj tvojemu videzu ali izbiri oblačil? Seveda od nje pričakuješ, da ti pove, če si se grdo postrigla, nekaj popolnoma drugega pa je, če ti tega ne pove, se pa o teh stvareh pogovarja z drugimi skupnimi prijatelji.

Prijateljica te mora pri odločitvah podpirati oziroma ti pri njih vsaj svetovati. Če o vsakem tvojem dejanju govori negativno in te kritizira, je morda kaj narobe z njo in ne s tvojimi odločitvami.

4. Sili te v stvari, ki si jih ne želiš.



Prijatelje je treba sprejeti takšne, kot so. Nikoli pa jih ne smemo spreminjati. Ti ne smeš spreminjati prijateljice in ona ne tebe, zgolj zato, da boš takšna, kakršno si te želi. V to spadajo tudi kajenje, pitje alkohola in seveda siljenje v kaj drugega. Če si ne želiš žurati, mora to sprejeti. Seveda pa se moraš ti potruditi, da najdeš skupne interese, pri katerih se bosta lahko družili, a naj to ne bodo slabe razvade.

prejšnji članek
Test: Kako dobro ti gre od rok flirtanje?
Moj life
Test: Kako dobro ti gre od rok flirtanje?
naslednji članek
Selena Gomez bi lahko umrla
Obsedena!
Selena Gomez bi lahko umrla
Preberite tudi