palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

panvita
Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno pri sanjskem poslu družine Polanič?

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Spoznaj filozofijo ene izmed najboljših športnic na svetu

13. 12. 2017; 01.25
Avtor: K.M.
Lindsey Vonn

foto: Reuters

Zakaj je Lindsey Vonn tako uspešna?

Ameriška smučarka Lindsey Vonn je zagotovo ena izmed najboljših športnic na svetu. Njen uspeh pa ni prišel kar z neba, ampak je zanj trdo delala. Zdaj pa so lekcije o moči, telesni pripravljenosti, prehrani in odnosu do življenja vrhunske športnice in olimpijske prvakinje  zbrane na enem mestu. V knjigi, Moč je nov lepotni ideal, ki je v slovenskem jeziku izšla pri založbi Učila International.

Lindsey Vonn foto: Profimedia

Ne gre za klasično biografijo, čeprav med branjem izvemo veliko o življenju drobne deklice iz majhnega mesteca v Minnesoti, ki se je, še preden je dopolnila tri leta, že učila prvih zavojev na smučeh. Do tega, da je postala svetovna smučarska prvakinja, je morala prehoditi dolgo pot, polno vzponov in padcev, garanja in odrekanja, pa tudi lepih trenutkov, ko ji je končno uspelo. Kot ključni prvini uspeha v knjigi navaja primeren program telesne vadbe in prehrane, saj je kot vrhunska športnica nenehno na lovu za najboljšim novim načinom, s katerim bi si zagotovila vrhunsko formo, tisti dodatni potisk, ki bi jo iz športnice svetovnega razreda povzdignil v prvo na svetu.

Lindsey Vonn privlačne zgodbe iz svojega življenja in odraščanja v osrčju ZDA preplete s sklopi vaj za moč in ponudi vpogled v svoj način prehranjevanja, vse pa ovije v življenjsko filozofijo, ki ji je omogočila postati ena najboljših smučark sveta.

Lindsey Vonn foto: Profimedia

Lindsey Vonn foto: Profimedia

Moč je nov lepotni ideal je knjiga, v kateri je vsebina podprta z najnovejšimi znanstvenimi dognanji ter s svežimi študijami o zdravju
in vadbi. Avtorica svoj program vadbe, ki je primeren za ljudi vseh oblik in velikosti, dopolni z nasveti o tem, kaj jesti in kako izvajati vadbo, ter bralce aktivira, jim pomaga dvigniti samozavest in oblikovati boljšo telesno samopodobo z namigi in triki, do katerih se je dokopala v svoji profesionalni športni karieri. Knjiga vsebuje predstavitve vaj, ki se jih lahko naučijo izvajati tudi popolni začetniki, ter vsebuje na desetine fotografij vaj in fotografij iz avtoričine zasebne zbirke. Lindsey Vonn v knjigi predstavi svojo pot, svoj režim prehrane in vadbe, bralce pa nagovarja, naj iz njega uporabijo, kar se izkaže za učinkovito zanje. Vrnitev po poškodbi ji namreč ni uspela zato, ker je naredila čisto vse, kar ji je naročil trener, ampak zato, ker je razmišljala o načrtu vadbe, ki bo učinkovit zanjo, in zato, ker je uživala prava živila, po katerih se je počutila zdravo in ki so ji pomagala krepiti zdravje.

Knjiga Moč je nov lepotni ideal je knjiga, ki vas bo navdihnila in motivirala, da boste postali močnejši kot kdajkoli tako navznoter kot navzven, pa naj ste športnica ali športnik na začetku svoje poti, želite znova pridobiti kondicijo ali želite izboljšati svojo telesno pripravljenost.

prejšnji članek
Kaj o tebi pove oblika tvojih ušes?
Moj life
Kaj o tebi pove oblika tvojih ušes?
naslednji članek
Si pravilno umivaš lase?
Lepotičenje
Si pravilno umivaš lase?
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska