petelin, Glööckler
Svet24.si

Gasilci kokota Glööcklerja rešili pred loncem

borut petek
Necenzurirano

Sin novega lastnika Panvite z Borutom Petkom kupil luksuzno vilo v Poreču

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Za aktivno življenje poskrbi tudi pozimi

19. 12. 2017; 02.00
Avtor: K.M.
tek

foto: Profimedia

Ne dovoli, da te nižje temperature ovirajo pri športnih aktivnostih, saj ti lahko zimski tek povrne energijo, ki ti jo jemljejo dolgi, turobni večeri in ti zagotovi zavidanja vredno postavo čez nekaj mesecev, ko se bo treba pokazati v kopalkah.

Izberi toplo športno opremo
Zimske tekaške hlače so priročne za hladne temperature, saj mrazu preprečujejo, da bi vam prišel do živega, poleg tega so dovolj lahke, da vas ne ovirajo pri teku. Z več sloji oblačil iz lahkih materialov lahko uravnavate temperaturo. Spodnja plast naj bo oprijeta in iz sintetičnih materialov, ki odvajajo vlago, medtem ko mora srednja plast skrbeti za ohranjanje toplote. Pri zelo nizkih temperaturah potrebujete še kapo, rokavice in jakno, ki vaše telo obvaruje pred mrzlim zimskim vetrom, toda ne pretiravajte. Oblecite se toliko, da v prvih nekaj minutah teka zaznate rahel mraz oziroma čutite, da bi vas ob mirovanju že po nekaj minutah začelo mraziti.

Narezan podplat za dober oprijem
V zimskih razmerah tudi stopala zahtevajo posebno opremo. Za tek na zasneženem terenu potrebujete trden podplat z boljšim oprijemom, na noge pa nadenite tople in mehke sintetične nogavice, ki vlago usmerjajo stran od kože, da se izognete neprijetnim žuljem.



Počasi se daleč pride
Tek mora biti pozimi počasnejši, saj sicer tvegate prehlad zaradi sunkovitega vdihavanja mrzlega zraka, v najslabšem primeru pa si lahko nakopljete še resne poškodbe, če vam zdrsne na snegu ali ledu. Da vas ne bo motil mrzel zrak, si okoli ust in nosu ovijte šal ali si omislite masko, ki vsaj nekoliko ogreje zrak pred vdihom.

Tudi v teh hladnih dneh moramo zaužiti dovolj tekočine


Pozimi sicer ne občutimo takšne žeje kot poleti, vendar občutek vara. Telo namreč ne potrebuje nič manj tekočine kot poleti, saj suh zrak v ogrevanih prostorih pospeši izhlapevanje. Če pa se še intenzivno rekreiramo, potrebuje naše telo vsaj liter tekočine več. Poleg vode in toplih čajev si privoščite tudi odlične sokove Rauch Fresh, ki bodo tudi poskrbeli za dodatno dozo vitaminov in mineralov. Vsebujejo pravo sadje, so brez dodanih konzervansov ter aditivov, zaradi česar so res idealna izbira v zimskem obdobju, ko nam primanjkuje energije.

prejšnji članek
Smrt priljubljenega pevca pretresla najstnice
Obsedena!
Smrt priljubljenega pevca pretresla najstnice
naslednji članek
To so novi plesalci šova Zvezde plešejo
Obsedena!
To so novi plesalci šova Zvezde plešejo
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska