foto: Pexels
Ameriške palačinke po videzu ne spominjajo na tanke palačinke, ki jih poznamo pri nas. So debelejše in nekoliko spominjajo na manjšo različico carskega praženca. Da bodo zares puhasto mehke, upoštevajte nasvete pri pripravi testa. Pa začnimo …
Kaj torej potrebujemo?
(sestavine zadoščajo za pripravo 12 palačink)
Priprava in triki
Ločite rumenjake od beljakov.
Ob stepanju beljakov dodajte sol. Beljakov sneg bo čvrstejši, volumen pa bolj obilen.
Penasto vmešajte rumenjake in sladkor. Dodajte olje, mleko in jogurt.
Sedaj presejte moko. Skupaj s pecilnim praškom jo dodajajte mokrim sestavinam.
Na koncu počasi vmešajte beljakov sneg. Nikar ne pretiravajte z močnim mešanjem.
Ameriške palačinke pecite na srednji temperaturi. Ker so debelejše, bi jih pri visoki temperaturi hitro zapekli, sredica pa bi ostala surova.
Na maščobo jih polagajte z žlico, tako da naredite kupček in nežno potlačite, tako bodo obdržale lepo okroglo obliko.
Pečene palačinke dopolnite z vam ljubim prelivom, ki ga lahko popestrite s sezonskim sadjem.
Mmmm, videti so izvrstno, kajne? foto: Pexels
Prijavljeni uporabniki Trafike24 z izpolnjenimi podatki profila berejo stran brez oglasov.
PrijavaŠe nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
Prijavljeni uporabniki z izpolnjenimi podatki profila berejo vsebine brez oglasov.
Ste pravkar uredili podatke? Osveži podatke
Napačno vnesen email naslov
Ta email naslov je že uporabljen!
Registracija je bila uspešna!
© 2024, SALOMON d.o.o.
Vse pravice pridržane.