nova zemlja
Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na veliki preizkušnji

bali
Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na eksotičnem Baliju

Smrklja Njena.si
Moj life
 

5 resnic o ljubezni

30. 6. 2018; 05.00
Avtor: K.M.
ljubezen, par

foto: Profimedia

Čeprav si še najstnica, se lahko že zdaj spoprijemaš s številni vzponi in padci, ki jih prinese ljubezen. Čeprav se ljubezen z leti spreminja, pa vseeno preveri, kaj moraš o njej vedeti.

1. Ljubezen ni enolična
Med odraščanjem boš spoznala, da ljubezen ni samo ena. Zagotovo se zavedaš, da imaš rada več in različne ljudi. Temu lahko brez težav rečemo ljubezen. Obstaja romantična ljubezen med partnerjema, pa prijateljska ljubezen in seveda družinska ljubezen. Zaveti se moraš, da ni nujno, da je dejstvo, da si enemu fantu naklonjena, že znak romantične ljubezni. Tako kot si prijateljica z dekleti, gre tudi pri odnosu s fantom lahko za prijateljstvo. 

2. Prizadeta boš


V življenju boš zaradi ljubezni skoraj zagotovo prizadeta. Če ne boš, si ena izmed redkih srečnic. Za to, da smo ljudje v ljubezni prizadeti, je več različnih razlogov. Predvsem pa je krivo dejstvo, da smo si ljudje zelo različni in razmišljamo na različne načine. Prizadeta boš, ker se neki fant ne bo zaljubil vate, čeprav boš o njem vedno razmišljala. Prizadeta boš tudi, ko boš imela fanta in bo ta rekel ali naredil nekaj, kar ti ne bo všeč. Prav tako pa boš prizadeta, kadar ne boš zaljubljena, predvsem zato, ker ne boš čutila ljubezni. Tvoja sreča pa je odvisna od tega, kako se boš s temi situacijami spoprijela. 

3. Ni nujno, da je ljubezen obojestranska
Če ti je nekdo všeč – tudi če temu rečeš, da si že zaljubljena –, to še ne pomeni, da on čuti enako. Stvari moraš jemati tako, da veš, da tvoja čustva niso avtomatično enaka čustvom na drugi strani. Tako se boš s pojmom ljubezni dosti lažje soočala. Zato ne smeš čakati, da neki fant kar pristopi do tebe – predvsem če nista prijatelja in se niti ne družita. Včasih mora tudi dekle vzeti stvari v svoje roke. 

4. Za ego ni prostora


Beseda »jaz« je v ljubezni prepovedana. Predvsem pa se moraš zavedati, da sta del ljubezni, predvsem če si v razmerju, vedno dve osebi. Zato se moraš naučiti vprašati za mnenje in ne delati zgolj tako, kot si si zamislila v svoji glavi. 

5. Veliko bo prilagajanja
V vsakem odnosu, tudi zgolj prijateljskem, se boš morala prilagoditi in velikokrat tudi popustiti. Od tega, kaj bosta gledala v kinu, do tega, kam se bosta odpravila na počitnice. Seveda moraš to pričakovati tudi od svojega fanta. 

prejšnji članek
To so stvari, ki jih fantje obožujejo
Moj life
To so stvari, ki jih fantje obožujejo
naslednji članek
Liam Payne razočaral: Vsaj še 2 leti se ne bomo združili
Obsedena!
Liam Payne razočaral: Vsaj še 2 leti se ne bomo združili
Preberite tudi