sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Imaš dovolj prijateljev?

12. 7. 2018; 06.00
Avtor: A.K.
prijatelji, prijateljstvo, najstniki

foto: Profimedia

Vsi ljudje smo radi obkroženi z ljudmi, ki so nam blizu, ki nas razumejo in podpirajo v vsaki zapleteni situaciji in delijo srečo z nami. Če imaš prave prijatelje, si res lahko srečnica.

To so razlogi, zaradi katerih nekateri ne morejo imeti prijateljev. Če spadaš mednje, naj ti povemo, da se takšne težave lahko rešijo, če si le malo pripravljena delati na sebi. 

Nisi vredna zaupanja

Za pridobitev zaupanja moraš biti zanesljivi, ne smeš deliti skrivnosti drugih in najpomembnejše, nikoli ne opravljaj drugih za njihovim hrbtom!

Pogosto se izjaloviš prijatelju

Med prijatelji se pričakuje, da lahko računajo drug na drugega. Eden izmed razlogov je gotovo ta, da prijatelju v težavah ne kriješ hrbta. Delaj z drugimi tako, kot želiš, da bi drugi ravnali s tabo, le tako si lahko zagotoviš ljubezen in spoštovanje drugih ljudi.

Ko te prijatelji kam povabijo, se jim ne pridružiš

Kadarkoli te kdo povabi na druženje, se potrudi izkoristiti priložnost. Ne zavrni povabil na prijetno druženje s prijatelji, gotovo boš uživala.

Veliko se pritožuješ

Brez dvoma, tisti ljudje, ki se ves čas pritožujejo, niso prijetni za pogovor. Če imaš to slabo navado, jo definitivno spremeni.

Ne govoriš z drugimi

Kako pogosto se pogovarjaš s tujci? Če ga ignoriraš in si tiho, boš sogovorcu vzela ves pogum, da bi s tabo spregovoril kakšno besedo. Ne boj se narediti prvega koraka, prevzemi iniciativo. Bodi bolj družabna in komunikativna, kadar ste v stiku z drugimi. Morda spoznaš novega prijatelja.

Imaš previsoka pričakovanja do prijateljev

Pogosto pričakujemo od bližnjih prijateljev preveč, in ko ne izpolnijo naših pričakovanj, ostanemo razočarani. Vsi smo ljudje, vsi delamo napake. Ne pusti malenkostim, da pridejo v odnos do tvojega prijatelja.

Vse mora biti po tvoje

V prijateljstvu je potrebno tudi kdaj drugemu prepustiti odločitev, kam bosta šla na večerjo, kdaj se bosta dobila, kateri film bosta gledala v kinu. V prijateljstvu ni prostora za sebičnost.

Garati moraš, da najdeš in tudi obdržiš prava prijateljstva

Včasih ti lahko vzame veliko časa in potrpljenja, da zgradiš močan prijateljski odnos. Ne obupaj, pravi prijatelji so tisti, ki nam zapolnijo prazno življenje!

prejšnji članek
Kdaj postaneta Bella in Gigi zares tekmovalni?
Obsedena!
Kdaj postaneta Bella in Gigi zares tekmovalni?
naslednji članek
Poznaš pravilen postopek prhanja?
Moj life
Poznaš pravilen postopek prhanja?
Preberite tudi