sveča
Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

1711376183-dsc0361-01-1711376151675
Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati seminarske naloge za njegov študij #e-pošta

Smrklja Njena.si
Moj life
 

Kako se opremiš za jesenski tek?

26. 9. 2018; 06.00
Avtor: Revija Top!
tek, superge

Tekaške superge foto: Thinkstock

Čeprav tek velja za enega najcenejših športov, je oprema vseeno zelo pomembna. Vse od obutve pa do elastike, ki jo boš nosila v laseh.

Seveda je najpomembnejša obutev. To ne pomeni, da moraš kupiti najdražje tekaške copate, ki si jih prejšnji teden opazila v oglasu za najbolj vročo trgovino. Nakupu teh se moraš zelo posvetiti, saj lahko pravilna izbira blagodejno vpliva na tvoj tek, napačna pa na dolgi rok škoduje celotnemu telesu. Pomembno je, da upoštevaš svojo telesno težo, čas, ki ga boš namenila teku, in obliko stopal.

Lepi, a neustrezni

Tekaški copati, ki stanejo več sto evrov, so privlačne rožnate barve, nimajo velikega blaženja in so dejansko namenjeni bolj teku po tekaški stezi, niso primerni za večkilometrske podvige na prostem. Svetujemo ti, da obiščeš različne trgovine in preveriš različne modele tekaških copat. Hkrati pa preveri, kakšna je tvoja oblika stopal in na podlagi nje izberi pravilno obutev. Stopalo je lahko nevtralno, pronacijsko (gleženj se nagne navznoter) ali supinacijsko (gleženj se nagne navzven). To omeni prodajalcu; če ti bo znal svetovati, potem je vreden zaupanja, če ne bo vedel, o čem govoriš, raje obišči koga drugega. 

prejšnji članek
Izogni se nepotrebni ljubezenski drami
Moj life
Izogni se nepotrebni ljubezenski drami
naslednji članek
To jesen ne pozabi ...
Moj life
To jesen ne pozabi ...
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska