Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

20 za 20...

6. 5. 2015; 20.52
Avtor: M.Z.
uvodna

foto: Rok Breznik

...tokrat na pravi rockerski oder!

Projekt “20 za 20” po nedavnem odmevnem dogodku v predsedniški palači nadaljuje svoj pohod obdarovanja slovenskih osnovnih šol, ki jim primanjkuje glasbil. Tokrat se je veselje prvič zgodilo v večernih urah in na enem najboljših rockerskih odrov v Sloveniji. V sklopu finalnega dogodka ŠOUROCK 2015 je namreč ambasador natečaja Marko Soršak Soki skupaj z donatorjem Študentsko organizacijo Univerze v Mariboru med nastopajoče bende večera postavil tudi 5 deklet z domiselnim imenom Tangenta. Ana, Ema, Tjaša, Nina in Živa so stare od 10 do 14 let in so učenke OŠ Trzin, ki se je prijavila na projekt 20 za 20. Po besedah njihovega mentorja Gregorja Semeja, ki že 3 leta prostovoljno vodi šolski bend, so do sedaj uporabljali izključno lastna glasbila, saj si tovrstnega vložka šola ni mogla privoščiti.

Po sinočnjih odlično odigranih “Summer of 69” in “Sweet Child O’ Mine” pa se je dekletom na odru pridružil tudi Soki in Tangenti razkril, da bodo domov odnesle novo električno kitaro, bas kitaro in set bobnov. In ker sta tako mentor kot tudi ravnateljica držana obljubo in nista predhodno razkrila bistva sinočnjega obiska Ljubljančank v Mariboru, je novici sledilo nepopisno veselje.

Soki je po predaji izpostavil tudi dejstvo, da so Mariborčani donirali Ljubljani. Kako to? “Ker so tudi ljubljanski donatorji pomagali štajerskim osnovnim šolam.” Projekt 20 za 20 torej ne razveseljuje otroke temveč povezuje in ob tem podira vse meje!

prejšnji članek
‘They Don’t Care About Us’
Obsedena!
‘They Don’t Care About Us’
naslednji članek
Teden mladih zajel celo Evropo!
Obsedena!
Teden mladih zajel celo Evropo!
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.