Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

»Downunderska« Zala

28. 11. 2014; 17.01
Avtor: M.Z.
uvodna

foto: osebni arhiv

Gospodična Đurić Ribič o 2 tedenskem doživetju skulirane Avstralije – odlično popotniško branje.

Živjo!


Čeprav pišem dnevnik res redko, kar je sicer obžalovanja vredno, mislim, da je tokrat neizogibna potreba po tem. Videla, doživela in spoznala sem toliko stvari...noro!


Zakaj si se odločila prav za ta del sveta?


Pred Avstralijo sem potovala najdlje do New Yorka. Tja mislim še vračat, iz bolj razumnih razlogov.
Že dolgo  me je zanimala tudi druga smer, “downunderska” kultura. Sem eden najbolj, če ne celo najbolj radoveden človek, kar jih poznam, zato si nisem mogla kaj, da se ne bi odzvala na povabilo, si vzela dvotedenskega dopusta in šla v Sydney. Gostili so namreč celotno našo družino. Z dobrodelnim namenom smo nastopali vsi trije ( op.: starša in jaz ).

Katere stvari v Avstraliji si videla?  

Ne maram biti turist, zato ne bom govorila o operi, pajkih, kengurujih in koalah... Kadar potujem mi je najbolj pomemben  »duh mesta«; spoznavanje ljudi, sprehajanje po ulicah, sedenje v parku... No seveda sem tudi obiskovala galerije. Ampak iskreno: bolj me je vleklo k surfanju, hehe.

Spomini, ki si jih res želim zapomniti…

… Drugi dan je po predstavi pristopila do mene druščina tam živečih Slovencev, s katerimi sem se takoj dobro ujela. Celotno moje bivanje tam smo bili nerazdružljivi in še zdaj smo neprestano v kontaktu. Skupaj smo hodili na plaže, zvečer ven, na kosila in večerje, pa na piknike in predstave... Nikoli jih ne bom pozabila!


… Domačini so se mi zelo smejali, ko so mi kupili njihov razvpit namaz vegemite in sem ga prvič poskusila. Reakcija je bila nepričakovana, nasmehnila sem se in rekla, da mi je odlično. To se jim je zdelo neverjetno, kajti bila sem prva tujka, ki sem to sploh lahko pogoltnila, kaj šele, da ji je bilo všeč.


… Najbolj zanimiv mi je res ta avstralski duh - njihov lahkoten pristop. Če sem vprašala po planu, so mi mirno odgovorili: “Chillex, Zala, chilex!”. Pa sem mislila, da sem jaz spontana in sproščena!

Predvsem si želim ( želje za naprej ):


… Želim si izdati glasbeni album še pred odhodom v New York in ne zanemariti glasbe tudi, ko se bom posvečala študiju.

… Želim ostati kreativna in produktivna. Torej, da bi pisala dobre pesmi, delala dobre vloge, sklepala dobra prijateljstva (tudi to je dandanes žal umetnost) in (dobro) opravila maturo, hehe.


… Kljub hitremu in včasih stresnemu načinu življenja in »kreativnost-ubijajočem« šolskem sistemu, si želim ostati notranje mirna.

prejšnji članek
7. palček
Obsedena!
7. palček
naslednji članek
Zimski trendi
Lepotičenje
Zimski trendi
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.