Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Sproščeno nagajiva!

8. 1. 2015; 15.35
Avtor: M.Z.
uvodna

foto: arhiv

Katy Perry prihaja na Dunaj. Pozor, pozor!

Katheryn Elizabeth Hudson, bolje poznana pod psevdonimom Katy Perry, ameriška pop pevka, tekstopiska in filmska ter televizijska igralka, * 25. oktober 1984, Santa Barbara, Kalifornija, Združene države Amerike bo prišla 26.2.2015 na Dunaj ( Stadthalle ).

Življenjepis

Vzgojena je bila kot kristjanka, njena starša pa sta bila po poklicu duhovnika; med odraščanjem je poslušala samo gospelsko glasbo in kot otrok je pela v lokalni cerkvi. Potem, ko si je v prvem letu srednje šole prislužila splošno izobraževalno diplomo, je začela s svojo glasbeno kariero. Kot Katy Hudson je leta 2001 izdala svoj prvi glasbeni album z gospelsko glasbo, ki ga je poimenovala po sebi. Zaradi propada njene založbe je bil album neuspešen. Kasneje je posnela album s produkcijsko skupino The Matrix in med leti 2004 in 2005 večinoma končala s svojim drugim samostojnim glasbenim albumom; nobeden izmed teh albumov ni bil izdan.

Potem, ko je leta 2007 pela za Capitol Music Group, njeno četrto založbo v sedmih letih, je prevzela psevdonim Katy Perry in preko interneta tistega novembra izdala singl »Ur So Gay«, ki je prejel veliko pozornosti javnosti, vendar ni bil uspešen na glasbenih lestvicah. Zaslovela je leta 2008, ko je izdala svoj drugi singl, »I Kissed a Girl«, ki je pristal na vrhu večine mednarodnih lestvic. Naslednji album Katy Perry, One of the Boys, je izšel leto dni kasneje in pozneje postal triintrideseti najbolje prodajani album po svetu leta 2008. Prejel je platninasto certifikacijo s strani organizacije Recording Industry Association of America, med tem ko sta pesem »I Kissed a Girl« in njen naslednji singl, »Hot n Cold«, prejela multi-platninasti certifikaciji. Njen naslednji glasbeni album, Teenage Dream, je izšel avgusta 2010 in takoj po izzidu pristal na prvem mestu lestvice Billboard 200. Album je vključeval tudi uspešne single »California Gurls«, »Teenage Dream« in »Firework«, ki so pristali na prvem mestu lestvice Billboard Hot 100 in drugih lestvic po vsem svetu. Do decembra 2010 je Katy Perry prodala 7 milijonov kopij albumov in 31 milijonov kopij singlov po vsem svetu.

Katy Perry je bila gostovalni sodnik v sedmi sezoni britanske televizijske oddaje The X Factor; izdala je dišavo, imenovano »Purr«; in leta 2011 se bo pojavila v filmu Smrkci.

Katy Perry je imela dolgo razmerje s Traviejem McCoyjem; 23. oktobra 2010 se je poročila z Russellom Brandom.

Če želite je ena izmed opcij na koncert http://www.koncerti.net/koncerti/index

Program

Odhod z avtobusom na dan koncerta iz:


Ljubljane (parkirišče pred Kolosejem v BTC-ju) ob 10.00 uri


Celja (avtobusno postajališče pred trgovskim centrom Merkur) ob 11.00 uri


Maribora (parkirišče pred trgovskim centrom Rutar) ob 11.40 uri


Na Dunaj se prispe okoli 17.00 ure. Do začetka koncerta prosto.

Odhod iz Dunaja pol ure po koncu koncerta. V odhodna mesta pridemo v zgodnjih jutranjih urah.

prejšnji članek
Legendarni Stephen Hawking danes praznuje 73. rojstni dan!
Moj life
Legendarni Stephen Hawking danes praznuje 73. rojstni dan!
naslednji članek
Ekskluzivna stand-up specialka
Moj life
Ekskluzivna stand-up specialka
Preberite tudi

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.