Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Guinnessov rekorder bo vzel krono!

8. 8. 2013; 08.00
Avtor: Manca
uvodna

foto: arhiv Smrklja

Veliko vas trenutno na počitnicah. Tudi po celotni Hrvaški. In če se v torek odpravite do njihove prestolnice ti ne bo žal.

Robbie Williams (polno ime Robert Peter Williams) je britanski glasbenik in pevec. Rodil se je, dne 13.02.1974, v mestecu Stoke on Trent  v britanski pokrajini Staffordshire.

Bil je član popularnega "boy benda" Take That, vrhunec popularnosti pa je dosegel kot samostojni izvajalec. Robbiejeva samostojna kariere je zrušila nekaj rekordov s koncerti in turnejami, s tem pa si je zagarantiral reputacijo izvajalca, ki dostavlja svoji publiki največje koncertne spektakle, prav tako pa je njegova popularnost povzročila pravo svetovno manijo nad povpraševanjem njegovih albumov: Life Thru A Lens (1997), I’ve Been Expecting You (1998), Sing When You’re Winning (2000), Swing When You’re Winning (2001), Escapology (2002), Intensive Care (2005), Rudebox (2006) in Reality Killed The Video Star (2009).

Po uspešni samostojni karieri je presenetil javnost, potem ko se je začasno priključil znova obnovljenim Take That, snemanju novega albuma skupine z naslovom Progress (2010) in turnejo v letu 2011. Največji uspehi Williamsove kariere so zbrani na kompilaciji izdani leta 2010 z naslovom  "In And Out Of Consciousness".

Vsi njegovi albumi izdani do tega dne, so bili prodani v več milijonskih nakladah. Po svetu je do tega dne prodal preko 70 milijonov albumov. Leta 2006 se je Robbie Williams vpisal v Guinnessovo knjigo rekordov, saj je v enem samem samcatem dnevu prodal kar 1,6 milijona vstopnic za koncerte turneje "Close Encounters". Kar šest njegovih  studijskih albumov se nahaja na seznamu 100 najbolje prodajanih plošč. Za svoje delo je prejel številne nagrade, med njimi 17 "Brit Award" priznanj, kar je več kot katerikoli drug izvajlaec, nadalje sedem "Echo" nagrad, uvrščen pa je tudi v britansko različico "glasbene hiše slavnih".

Britanski zvezdnik Robbie Williams bo v sklopu nove turneje "Take The Crown", nastopil, dne 13.08.2013 tudi na stadionu Maksimir v Zagrebu!

prejšnji članek
Simfonija za ušesa!
Obsedena!
Simfonija za ušesa!
naslednji članek
Za svojo glavo uporabi naravo!
Za svojo glavo uporabi naravo!
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija

Napačno vnesen email naslov

  • Uporabite pravilen email naslov
  • npr.: "narocnik@mail.si"

Ta email naslov je že uporabljen!

Registracija je bila uspešna!

Prijavite se na e-novice

Zahvaljujemo se vam za prijavo.

Na svoj e-naslov boste prejeli potrditveno sporočilo.

Prišlo je do napake. Preverite vpisan e-naslov in znova poskusite.