sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Preveč izbire, premalo zvestobe

29. 9. 2015; 11.45
Avtor: Ana K.
Takšne so današnje romance po mnenju Katje Škofic.

Naš tokratni pogovor je potekal s Katjo Škofic, eno izmed glavnih igralk v novi najstniški komediji Julija in alfa Romeo. Katja se je predstavila v vlogi Tine, najboljše prijateljice glavne junakinje Sare.

Prikupna petindvajsetletnica tokrat ni bila prvič izpostavljena medijskim žarometom. Je tudi izvrstna plesalka, zato jo lahko velikokrat opaziš na televizijskih zaslonih. Lahko rečemo, da je dekle z nešteto talenti.

S Katjo smo poklepetali o njenem delu in prvih vtisih ob izidu najstniške komedije Julija in alfa Romeo. Razkrila pa nam je tudi nekaj nasvetov za tebe. Preveri, kaj ti sporoča.

1. Vemo, da film Julija in alfa Romeo ni tvoja prva priložnost, da opozoriš javnost na sebe. Si tudi plesalka in uspešno sodeluješ s slovensko televizijo, videli smo te tudi že v številnih oglasih … Zanima pa nas v čem se bolje znajdeš oziroma kaj ti je ljubše: ples, igralstvo ali manekenstvo?
Vse od naštetega me res zelo veseli in sem hvaležna, da se lahko ukvarjam z vsem tem. Težko bi se odločila, ampak ples me spremlja res že od majhnega, zato menim, da se v tem tudi najbolje znajdem, ker imam tudi največ izkušenj.

2. Boš ostala v igralskih vodah?


Igranje me zelo veseli, ampak vem, da je težava v tem, da nimam akademske izobrazbe, zato se je pri nas s tem težko bolj resno ukvarjati. Bi pa seveda z veseljem sprejela, če bi se mi kdaj ponudila še kakšna priložnost.

3. Tvoji prvi vtisi, ko si si prvič ogledala film v celoti so …
Prvi ogled je bil malo čuden, ne vem zakaj, mogoče zato, ker si kar malo živčen kako bo vse skupaj izpadlo. Sem pa s filmom zadovoljna, mislim da je bil namen ustvariti lahkoten, najstniški film dosežen.

4. Opiši svojo vlogo v filmu. Bi se lahko poistovetila s tem kar si v realnosti?
Tina je najboljša prijateljica glavne junakinje Sare. Lahko bi rekla, da je povsem običajna najstnica, mogoče se v primerjavi z mano nekoliko manj obremenjuje z ljubezenskimi zadevami in vsakdanjimi stvarmi, sicer pa mislim, da sva si kar podobni. Sploh zato, ker je kar veliko prijateljev reklo, da so se med filmom počutili, kot da so z mano na kavi, da nisem čisto nič drugačna.

5. Primerjava prijateljstva: Željko in Tilen, Sara in Tina? So ženska prijateljstva bolj pristna ali ne?
Ne morem reči, da so ženska prijateljstva bolj pristna, saj tudi med fanti obstajajo res močna prijateljstva. Samo drugače je ... tako kot smo si fantje in punce različni pri drugih stvareh, smo si tudi pri prijateljstvih. Punce bomo pač vsako malenkost na dolgo in široko predebatirale in naredile vse možne scenarije, fantje pač ne ... ampak to ne pomeni, da jim vse skupaj kaj manj pomeni, samo drugače se spoprijemajo s težavami.



6. Kakšne so danes romance? Bi bila fant in dekle pripravljena umreti drug za drugega kot sta bila Shakespearova Romeo in Julija?
Hm … današnje romance ... kaj pa vem ... predvsem se mi zdi, da je največji problem med mladimi, da ni več nobenih vrednot ... preveč je izbire, premalo zvestobe. Težko bi karkoli v današnjem času primerjala z zgodbo o Romeu in Juliji, ampak verjamem da se najdejo svetle izjeme.

7. Iz te klasične zgodbe izvira naslov filma, ali gre bolj za besedno igro (Tilen=''alfa samec'')?
Mislim, da ni bil namen z naslovom filma določiti, da sta pa zdaj Sara in Tilen sodobna Romeo in Julija. Bolj gre za nek naslov, ki gre hitro v uho, Alfa Romeo je Tilnov filmski avto, lahko pa si razlagamo tudi Tilna kot nekega »alfa samca«.

8. Si med igralci spoznala kakšno novo prijateljico/ja in se sedaj družita tudi v zasebnem življenju? Bi posebej izpostavila kakšnega igralca/ko, ki te je pozitivno presenetil/la?
S čisto vsemi igralci smo se med snemanjem super ujeli. Žal ne morem reči, da ostajamo v stikih, kar je danes pri vseh obveznostih res težko, je pa super, ker se srečujemo vsaj zdaj med promocijo filma.


9. Kakšen je občutek, zaigrati ob boku dveh izkušenih igralcev kot sta Andrej Nahtigal in Ana Dolinar ter televizijskega obraza Ane Klašnja?
Z njimi sicer nisem imela skupnih prizorov, jih pa seveda zelo spoštujem in vem, da se od njih lahko marsikaj naučim.

10. Se je med snemanjem zgodil kakšen smešen pripetljaj?
Najbolj smešen je bil ponavadi »krst« igralcev, ki so prvič zaigrali v filmu. To je nekako tradicionalno. Na glavo dobiš škaf vode, ampak seveda v trenutku, ko bi to lahko najmanj pričakoval.

11. Kaj bi želela sporočiti našim bralkam portala Najstnica.si?
Pravijo, da če se ukvarjaš s stvarmi, ki te res veselijo, ti ne bo treba delati niti en dan v življenju. Zato jim želim, da res poiščejo nekaj kar jih veseli in delajo na tem. Naj se ne zanašajo na druge, ampak si srečo ustvarijo same.

12. Kako bi jih ti prepričala v to, da si ogledajo film Julija in alfa Romeo?


Film je lahkoten in zabaven, zato mislim, da vam bo zagotovo popestril večer s prijateljicami. :)

Katja Škofic

Katja Škofic

Katja v vlogi Tine, najboljše prijateljice glavne junakinje Sare.

Katja v vlogi Tine, najboljše prijateljice glavne junakinje Sare.

Katja se ukvarja tudi z manekenstvom in plesom.

Katja se ukvarja tudi z manekenstvom in plesom.

prejšnji članek
Sledi najnovejšim modnim trendom
Lepotičenje
Sledi najnovejšim modnim trendom
naslednji članek
Ugotovi kakšen tip kože imaš
Lepotičenje
Ugotovi kakšen tip kože imaš
Preberite tudi