sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

1715949373-dsc06037-1715949336712
Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno zbirali podatke z bančnih računov"

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Ples ji kroji vsak dan

9. 10. 2015; 06.48
Avtor: K.M.
Patricija Crnkovič med plesno koreografijo
Začetek in konec njenega dneva kroji ples.

Patricija Crnkovič je dijakinja Gimnazije Bežigrad, ki se vzporedno šola na Srednji baletni šoli, saj je bil balet vedno njena prva ljubezen, pozneje pa so se mu pridružili še moderni tekmovalni plesi. Trdi treningi, močna volja in veliko odrekanja so jo pripeljali do številnih odličij. K temu pa je pripomoglo tudi dejstvo, da živi za ples. 


Pred kratkim je postala Evropska prvakinja v kategoriji show solo članice, lani pa svetovna prvakinja v isti kategoriji in v jazz solu ter svetovna vice prvakinja v kategoriji moderni solo. »Letos je bila konkurenca na evropskem prvenstvu zelo huda, zato smo na Patricijo še toliko bolj ponosni. In dejstvo je, da je Patricija ena od tistih plesalcev svetovnega formata, ki smo jih in jih še vedno vzgajamo v Kazini,« je povedala Silvestra Perčič, direktorica Plesne šole. Je tudi naj plesalka leta 2014 po izboru Plesne zveze Slovenije, Športnica leta 2014 občine Kamnik, prejemnica nagrade mala statua, najvišjega priznanja Olimpijskega komiteja Slovenije za neolimpijske discipline.


Patricija se je pri 11-ih letih vpisala v Plesno šolo Kazina, najstarejša plesna šola pri nas, kjer je pričela izpopolnjevati svoje plesne korake. Plesna šola se lahko pohvali s 25-letno tradicijo, ki sloni na odlični ekipi učiteljev in avtorskih, preizkušenih odličnih plesnih programov. Njen trener Mitja Popovski, ki je hkrati tudi njen vzornik, jo skuša naučiti čim širšega slovarja plesa. »Zasluge za vse plesne nagrade ima tudi moj trener Mitja, saj so njegove koreografije res izvirne. Sicer pa je ples tisti, ki mi daje moč v življenju in voljo za premagovanje ovir,« je povedala Patricija. Ponosna je na to, da lahko s svojo plesno strastjo Slovenijo predstavlja v svetu, nekoč pa se želi pridružiti kakšni svetovno priznani plesni šoli. V novembru jo čaka svetovno prvenstvo, zato se na nastop že pripravlja, mi pa držimo pesti.«

Patricija Crnkovič s pokalom na Evropskem prvenstvu

Patricija Crnkovič s pokalom na Evropskem prvenstvu

prejšnji članek
Cara spet v filmu
Obsedena!
Cara spet v filmu
naslednji članek
1D: Prepir se še kar ni polegel
Obsedena!
1D: Prepir se še kar ni polegel
Preberite tudi