pri belokranjcu
Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi krvoločni prikradejo čisto do hišnih vrat

1694618501-img-8801-purg-1694618444412
Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte šefa celjske bolnice

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Kdaj je najbolje telovaditi?

21. 10. 2015; 05.16
Avtor: Ana K.
Preveri kdaj je najbolj primeren čas za športno aktivnost.

Te zanima kdaj je najboljši čas za telesno vadbo? Ali pa morda to, kdaj ne bi smela telovaditi? Najstnica je poiskala odgovore na tvoja vprašanja. Preveri.

Verjetno velikokrat slišiš, da je najbolje telovaditi zjutraj. Spet drugi pa ti pravijo, da je najbolj primeren čas za aktivnost popoldne ali zvečer. Naj ti povemo, da ne moremo določiti ure, ki bi lahko rekli, da ustreza vsem. Bistveno je, da se naučiš poslušati svoje telo, in se nato odločiš kdaj je pravi čas za rekreacijo in kdaj ne. Vseeno pa ti lahko ponudimo nekaj dejstev.

Če telovadiš zjutraj …
Jutranja telovadba bo imela pozitivne učinke na tvoje razpoloženje. Torej, če boš pred šolo vstala vsaj pol ure prej in se malo razgibala, se bo tvoja koncentracija povečala in boš posledično lažje sledila pouku. Če veš, da te čaka naporen dan, ti svetujemo, da pred šolo malo potelovadiš.
Seveda pa vedi, da ni nič narobe, če raje telovadiš popoldne ali zvečer. Važno je, da se gibaš. Telo ti bo za to hvaležno v obeh primerih. 

Če telovadiš popoldne ali zvečer …
Številne raziskave so pokazale, da ima večina ljudi v popoldanskem času ravno pravo telesno temperaturo za doseganje najboljših rezultatov. Torej bo popoldne tvoj izkoristek odličen, saj so takrat mišice tople in prožne ter manj podvržene poškodbam.


Poleg tega pa se boš otresla skrbi, ki si jih imela v šoli in si nabrala novih moči za šolske obveznosti, ki te še čakajo za ta dan.

Ali smem telovaditi, če sem prehlajena?
Če se kdaj vprašaš ali smeš telovaditi, ko si prehlajena, naj ti povemo, da lahko. Seveda je jasno, da ne boš šla na trening ali tek, če se boš počutila na smrt bolno in imela visoko telesno temperaturo. Ampak, če samo malo smrkaš, ti bo dnevna doza gibanja le koristila.

Telesni aktivnosti pa se izogibaj, če …

… si se ravnokar najedla.
… si močno bolna.
… te bolijo mišice.
… si izčrpana in nenaspana.

prejšnji članek
Tudi zvezdnice jih obožujejo
Lepotičenje
Tudi zvezdnice jih obožujejo
naslednji članek
Tega od nje nismo pričakovali
Obsedena!
Tega od nje nismo pričakovali
Preberite tudi