evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Kako do boljših uspehov v šoli?

22. 12. 2016; 07.40
Avtor: Ana K.
dekle pri pouku
Ne boš verjela, kaj ti lahko pomaga na poti do boljših ocen.

Si želiš boljših uspehov v šoli pa ne veš kako to doseči? Potem ti svetujemo, da se vpišeš v kakšen šport, saj ti bo le-ta pri tem precej pomagal. Če se sprašuješ o čem govorimo in kaj ima športna dejavnost skupnega s tvojimi ocenami pri matematiki, ti lahko odgovorimo, da veliko.

Preveri, zakaj je šport tako zelo pomemben in kako vpliva na tvoj šolski uspeh.

1. Naučiš se vzponov in padcev
V športu se naučiš prenesti poraz. Kar pa je še pomembnejše je to, da se naučiš po padcu pobrati. To pa ti bo prišlo prav v šoli. Ko boš dobila slabo oceno, boš vedela, da ni konec sveta in našla način kako se soočiti s težavo in doseči boljše rezultate.

2. Znaš si zastaviti cilj


Če nekaj treniraš resno in si želiš biti v tem tudi dobra, potem si verjetno znova in znova zastavljaš višje in višje cilje. Ko dosežeš enega, potem je na vrsti nov. Ravno to pa rabiš tudi v šoli. Zastavljanje ciljev je prvi korak na poti do uspeha. Najprej moraš vedeti, kaj si želiš, da lahko to sploh dosežeš. Danes je to ocena štiri, že jutri bo to ocena pet.

3. Naučiš se organizacije
Ker je skupaj s telesnimi dejavnostmi tvoj urnik poln, si prisiljena k temu, da je organizacija tvojega urnika skrbno načrtovana. Če boš vedela, da imaš trening ob tisti in tisti uri, boš točno vedela kdaj ti ostane čas za učenje. Ampak takrat se boš res učila, ker se ti drugače časovno ne bo izšlo. Tako si boš zagotovila sprotno delo. Če pa se poleg šole ne ukvarjaš z ničimer, potem učenje prestavljaš v nedogled, dokler ni prepozno, saj je test že pred vrati.

4. Stresu boš znala reči 'adijo' in motivaciji 'dober dan'
Udejstvovanje na športnih tekmovanjih te bo naučilo nositi breme in prenašati stres. In ker je šola zelo naporna in polna stresnih dejavnikov, ti bo to še kako koristilo. Poleg tega pa te trenerji na treningih naučijo, kje iskati motivacijo oziroma ti jo vlivajo kar sami. Motivacija pa je ključen dejavnik na poti do uspeha.


Vidiš, pri športu boš pridobila številne lastnosti, ki te bodo popeljale do boljših rezultatov v šoli.

prejšnji članek
''Želim osvojiti olimpijsko medaljo''
Obsedena!
''Želim osvojiti olimpijsko medaljo''
naslednji članek
Neverjetna transformacija z ličili
Lepotičenje
Neverjetna transformacija z ličili
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija