profimedia-0090086427
Svet24.si

Orjaški modro-sivi kiti so si opomogli

1687541884-dsc07123-1687541751687
Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Bi si privoščila dirko za ljubezen?

2. 2. 2016; 05.51
Avtor: K.M.
013319 Puscavski jezdec zk 3d
Puščavski jezdec, prvenec Davida Hofmeyra.

Zagotovo veš, da obstaja zelo veliko knjižnih žanrov, ki zadovoljujejo bralne okuse najrazličnejših bralcev. Popolnoma enako je tudi pri mladinskem branju. V poplavi dekliških romanov, ki se v večini primerov posvečajo ljubezenskim temam, se najde tudi takšna knjiga, ki zadovolji tako dekleta, kot tudi fante. Ena izmed takšnih je tudi Puščavski jezdec, izjemna utopija s srhljivo predstavo o svetu, ki ga več ni.

Vsebina:
Zemlja, potem ko so jo prebivalci tako onesnažili, da so se izbrani preselili v vesolje, tisti, ki niso imeli te sreče, pa životarijo v strupenem okolju ter dan in noč garajo v rudnikih, da lahko oskrbujejo srečneže v vesoljskem mestu Nebeška Baza. Samo zmagovalci motoristične dirke imajo pravico do enosmerne vstopnice v nezemeljski raj. To so najbolj neustrašni jezdeci, ki se soočijo s smrtonosno progo.

Adam Stone si želi svobode in miru. Želi si oditi iz zakotnega puščavskega mesta Črna Voda, v katerem je odrasel. Najbolj od vsega pa si želi čudovite Sadie Blood. Skupaj s Sadie in nevarnim izobčencem Kanom se poda na kruto dirko, ki je preizkušnja za dušo in telo. Samo najmočnejši bodo preživeli. In za srečo v novem življenju bo Adam tvegal prav vse.

Napeta zgodba bralca z dirkaško hitrostjo potegne vase in ga ne izpusti vse do konca.


prejšnji članek
To je obsedlo vse
Obsedena!
To je obsedlo vse
naslednji članek
Zvezdnik doživel prometno nesrečo
Obsedena!
Zvezdnik doživel prometno nesrečo
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija