zdravnik
Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih zdravnikov

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Tole je njegova največja strast!

9. 6. 2016; 09.19
Avtor: Arhiv
Flis
Primož Flis igra badminton in je v tem zelo uspešen.

Trije plusi in trije minusi športa, ki ga treniraš.
Plusi: Atraktivna športna igra, ki te zasvoji. Dobra fizična pripravljenost. Potovanja. Minusi: Veliko odsotnosti od doma. Odrekanja na ostalih področjih. Močna azijska konkurenca, ki prevladuje.

Kako si začel svojo športno kariero?
Na začetku sem se poleg badmintona ukvarjal z več športi (nogomet, košarka, tek …). Resneje sem ga začel trenirati, ker mi je bila ta igra zelo všeč. Pa tudi dvorana za treninge je bila najbližje domu. Ko se enkrat začneš ukvarjati s tem športom, te prav zares zasvoji.

Kateri so tisti dosežki, na katere si najbolj ponosen?


Uvrstitev na evropske igre v Bakuju 2015, kamor se je uvrstilo samo šestnajst evropskih mešanih dvojic. Medalje z državnih prvenstev. Posebna izkušnja je bil tudi nastop na poletni univerzijadi v Koreji, saj so se je udeležili tudi azijski igralci z vrha svetovne lestvice.

Kolikokrat na teden treniraš? Kako potekajo tvoji treningi?
Količina treningov je zelo odvisna od tekmovanj. Kadar teh ni, naredim približno deset treningov tedensko. Večinoma v dvorani. Nekajkrat tedensko pa v fitnesu ali tečem v naravi. Dolgi so približno dve uri. Veliko je različnih vaj z badmintonskimi žogami, kjer se prek različnih kombinacij trenirata tehnika in specialna kondicija.

Kdo so tisti ljudje, ki jih imaš za vzor in motivacijo?
Med športniki je moj največji vzornik Roger Federer. Občudujem njegovo mirnost na igrišču, lahkotnost gibanja in sposobnost, da v najpomembnejših trenutkih odigra najboljše. S psihološkega vidika sta tenis in badminton dokaj podobna, zato poskušam v svojo igro vnesti mirnost in zbranost, ki krasi Federerja.



Kako poteka tvoj dan, kadar imaš tekmo?
Vstanem vsaj tri ure pred tekmo. Najprej pojem zajtrk, nato naredim lahke raztezne vaje in pripravim vso opremo za tekmo. Pred samo tekmo se najprej ogrejem z ogrevalnimi vajami, nato pa še na igrišču z badmintonsko žogo. Če je možno, na igrišču, kjer bom pozneje igral, da se navadim nanj. Sledi tekma in po tekmi raztezne vaje ter dolgo tuširanje. Poskušam se izogniti kakšnim pretiranim ritualom, saj so razmere od tekmovanja do tekmovanja v tujini različne, zato ne bi bilo mogoče slediti vedno enakim ritualom, kar te potem lahko vrže iz tira.

Športniki veliko potujete. Katere so tvoje top tri svetovne destinacije?
Dunaj: bil sem že zelo velikokrat tam in vedno mi je bilo zelo všeč. Mesto je podobno kot Ljubljana, samo da je vse večje in lepše. Baku: tam sem doživel svoj največji uspeh. Bern: tako urejenega mesta in prijaznih ljudi nisem videl nikjer drugje.


prejšnji članek
Z novim videospotom ti razgalja svojo zasebnost
Obsedena!
Z novim videospotom ti razgalja svojo zasebnost
naslednji članek
Si opazila to povezavo med videospotoma?
Obsedena!
Si opazila to povezavo med videospotoma?
Preberite tudi