komet, španija, ESA
Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu modrozelena krogla

bali
Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na eksotičnem Baliju

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Želiš izvedeti več o ekonomiji?

29. 6. 2016; 09.38
Avtor: K.M.
money-girl
Ta knjiga ti bo zagotovo pomagala.

Pri založbi Mladinska knjiga je izšla knjiga z naslovom Ta svet je lahko boljši, Janisa Varufakisa, profesorja ekonomije in nekdanjega grškega finančnega ministra. Že podnaslov knjige, 'Kako sem hčeri razložil ekonomijo', ti lahko pove, da je le-ta spisana tako, da bo to znanost, ki kroji vsakdan, približala tudi tebi. 

''Vse se vrti okrog denarja!'' je pogosta fraza, v kateri je žal veliko resnice. Zato bi morali vsi poznati osnove delovanja gospodarstva in ekonomije, sicer boš– ujeta v mrežo nevednosti – lahek plen pohlepnemu kapitalu. 

Grška založba Patakis je Varufakisu pred nekaj leti predlagala, da bi – kot izkušen pisec in predavatelj ekonomije – napisal knjigo o ekonomiji za najstnike. Varufakis je bil do ideje sprva zadržan, saj bi moralo biti to delo napisano drugače kot strokovne knjige, ki jih je pisal doslej. Nato je izziv vendarle sprejel in v času, ko še ni bil član grške vlade, napisal besedilo o osnovnih ekonomskih pojmih. Knjigo si je zamislil kot pogovor s hčerko iz prejšnjega zakona, ki živi v Avstraliji.
Ta svet je lahko boljši prinaša osnove ekonomije za najstnike, pa tudi starejše bralce. Razlaga ekonomske pojme in procese, ki bi jih moral poznati vsak, pa zgodovino gospodarstva in odgovore na nekatera pomembna vprašanja o tem, zakaj je svet urejen tako, kot je, zakaj se pojavljajo finančne krize, kakšna prihodnost se obeta človeštvu in podobno.

Vsekakor bo knjiga Ta svet je lahko boljši dobrodošla in poučna za vse, ki jih zanima, zakaj v današnjem svetu tako pogosto vladata krivica in neenakost, kako se rojevajo finančne krize in kako ukrepati, da se bo svet obrnil na bolje.

prejšnji članek
Oglej si v video ujeto mlado ljubezen
Moj life
Oglej si v video ujeto mlado ljubezen
naslednji članek
Objavila fotografijo njunega poljuba
Obsedena!
Objavila fotografijo njunega poljuba
Preberite tudi