podgana
Svet24.si

Foto: V konzervi rjavega fižola našel truplo podgane

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Od Talentov do svetovne slave

15. 7. 2016; 01.55
Avtor: tina
92f2327f7597499ac9d9d4f65070abbf
Katera je ena najbolj 'in' najstnic ta hip? Zagotovo Zara Larsson, ki je ves svet navdušila s svojo uspešnico Lush Life.

Zara, ki je decembra dopolnila osemnajst let, se je rodila v Stockholmu. Pravi, da glasbo obožuje že vse življenje in da je od nekdaj rada prepevala. »Pela sem kar naprej. Vsak dan zvečer doma, vsakič kadar smo dobili kakšne obiske, na vsakem nastopu v šoli. Zelo rada sem bila na odru in pela pred ljudmi,« se spominja.



Čeprav je po svetu slavna šele v zadnjem času, je v domovini prepoznaven obraz že od leta 2007, ko se je udeležila tekmovanja Švedska ima talent. Za udeležbo se je odločila, ker se ji je zdelo, da utegne biti stvar zanimiva, in ker so jo starši podprli, se je prijavila. S svojim čudovitim glasom je povsem navdušila žirijo in gledalce, ki so ji s svojimi glasovi namenili zmago. Ko je zmagala, je bila stara komaj deset let, posnetek pesmi My Heart Will Go On, ki jo je odpela v oddaji, pa si je na YouTubu do danes ogledalo več kot petnajst milijonov ljudi.


Po zmagi je podpisala pogodbo z založbo TEN Music Group, vendar se kar nekaj časa o njej ni veliko slišalo – do leta 2013, ko je izdala svoj prvi album, na katerem je bila tudi njena prva večja uspešnica, pesem Uncover. Svetovna slava je sledila dve leti pozneje – poleti 2015, ko je izdala svoj drugi studijski album z uspešnico Lush Life.

Na vprašanje, ali so njene pesmi napisane po njenih izkušnjah, pove, da večinoma niso. »Pesmi She's Not Me in Uncover na primer nista. Zame je pravzaprav težko pisati o resničnih stvareh, ki se mi dogajajo. V tem pogledu prav občudujem Taylor Swift, ker mislim, da moraš biti res pogumen, če želiš pisati o svojem življenju. Po eni strani je to super, ker s tem iz sebe spraviš veliko stvari, ki te težijo, ampak mislim, da jaz še nisem čisto tam,« se smeji.


In ko že ravno omenjamo znane pevke – ponosna je, da njen glas mnogi primerjajo z Rihanninim, čeprav RiRi ni njen največji idol: »Seveda se mi to zdi super, saj je Rihanna res fantastična. Pogosto slišim, da sta najina glasova zelo podobna, čeprav se meni ne zdi tako. Pa tudi sicer Rihanna ni moj resnični idol, ampak je to Beyonce. Ona je res kul in njena oboževalka sem že dolga leta – pred tem pa sem oboževala Whitney Houston. Onidve sta edini pevki, ki imata pri meni status 'idola'. Želim si, da bi bili moji koncerti nekoč podobni Beyoncejinim, zato se tudi trudim za to, da imam dobro ekipo plesalcev – tako kot jo ima ona.«

NI SAMO PEVKA
Kljub svoji mladosti Zara ne služi denarja le s svojo glasbo, ampak so jo za svoj obraz izbrali tudi pri znamki Clinique. Ob tej priložnosti je lepotička izdala nekaj svojih lepotnih skrivnosti.
- Ima težave z mozolji, za kar skrbi s pravilno prehrano, rednim čiščenjem in vlaženjem kože. Pravi, da kadar je njena koža videti lepa, se počuti odlično in ne potrebuje prav veliko ličil, kadar pa ima slab dan, kar zadeva kožo, se ji zdi, da ne more narediti nič, da bi popravila svoj videz.
- Ličila je začela uporabljati v sedmem razredu, ampak ni pretiravala, saj je bilo takrat v njeni kozmetični torbici zgolj kako bleščilo za ustnice.
- Zelo pomemben del njenega obraza so njene obrvi, ki si jih puli sama, in nikomur ne pusti, da se jih dotika. Popoln videz obrvi dopolni z malce rjave maskare ali rjavim svinčnikom.

prejšnji članek
TOTALNO IN: Superge in našitki
Lepotičenje
TOTALNO IN: Superge in našitki
naslednji članek
Takšna je najraje Kylie Jenner!
Lepotičenje
Takšna je najraje Kylie Jenner!
Preberite tudi