nova zemlja
Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na veliki preizkušnji

bali
Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na eksotičnem Baliju

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Nastja nas je navdušila!

17. 7. 2016; 07.00
Avtor: manca
635441393047820648_govejsek_nastja_140820_pek-2
Pred nami je športnica meseca srednje velikosti, z rjavimi skodranimi lasmi, pozitivna in tekmovalna.

V športu, za katerega je potrebno veliko odrekanja in garanja, a ti povrne z nepozabnimi trenutki in spomini. Dobrodošli v svet Nastje Govejšek, v katerem kraljuje plavanje.

Ko si bila stara 15 let, si v plavalnem delu poletnih olimpijskih iger 2012 v Londonu v disciplini 100 metrov prosto osvojila 28. mesto. V kakšnem spominu so ti ostale olimpijske igre?
Olimpijskih iger v Londonu nisem pričakovala. Povabili so me, ker sem imela odplavano FINA B-normo. Spomnim se, kako vesela sem bila, ko sem izvedela, da grem. Nikoli ne bom pozabila vzdušja v bazenu in olimpijski vasi.

Katerih svojih rezultatov se rada spominjaš?

Rada se spomnim na štafeto (4 x 100 m prosto), s katero smo se uvrstile na EYOF-u na tretje mesto, 50 metrov delfin na mladinskem evropskem prvenstvu v Poznanju in na MOI v Nanjingu. Rezultatov, ki se jih rada spomnim in mi veliko pomenijo, je veliko.



Imaš kakšne posebne rituale za srečo? Si vraževerna?
Nimam kakih posebnih ritualov za srečo. Verjamem, da se vse zgodi z nekim razlogom.

Kako poteka tvoj povprečen dan?
Moj običajen dan se začne ob 5.15, ko vstanem, jem, nato pa me oče odpelje na trening v Velenje. Jutranji trening se mi začne ob 6. uri, potem grem k pouku, ki traja od 8. do 13. ure. Včasih tudi do 14.10. Potem sledi kosilo in že moram nazaj na bazen, kjer imam ob 15. uri popoldanski trening. Ob 17. uri me na trening pride iskat mami, ki me odpelje domov in mi naredi večerjo. Potem naredim domačo nalogo ali pa se učim, če imam v kratkem kakšen test. Ob 21. uri grem spat, ker sem od celega dneva po navadi precej utrujena.


Kdo skrbi za tvoja oblačila? Od teh v prostem času, na treningih in tekmah in za posebne priložnosti?
Oblačila si kupujem in izbiram sama. Na tekmah moram seveda nositi trenirko kluba oziroma plavalne zveze. Pri izbiranju oblačil za posebne priložnosti imam rada nasvet mame, sestre ali prijateljice. Sicer vem, kako se da prati oblačila in likati, vendar to za zdaj dela za mene še mami.

Kako najraje potuješ? Nam zaupaš vsaj dva turistična nasveta in tvojih pet najljubših destinacij na svetu?

Najraje potujem hitro. Ni pomembno, ali je to z avtobusom ali letalom. Samo da pridem na cilj v najkrajšem možnem času. Ob obalah Črnega morja ne jejte sladoleda, razen če je preverjeno v redu. Da ne boste bruhali. Tako kot smo mi, ko smo se vračali iz Turčije. Za na letalo se obleci večslojno in zraven vzemi ruto ali šal. Včasih je zelo soparno na letalu, včasih pa močno piha iz klimatske naprave.

prejšnji članek
Zayn ima nov in noro hud tatu
Obsedena!
Zayn ima nov in noro hud tatu
naslednji članek
Vrnila je modni trend iz leta 2000
Lepotičenje
Vrnila je modni trend iz leta 2000
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija