najden-predmet
Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali
Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem ali poti v interesu države?

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Kako je fakir obtičal v tej omari?

16. 8. 2016; 08.00
Avtor: K.M.
fakit
Nova knjižna uspešnica, ki je hkrati tudi 1000. Žepna knjiga v Sloveniji.

Pri založbi učila so pred kratkim izdali še 1000. naslov v zbirki Žepna knjiga, priljubljeni zbirki knjig z mehkimi platnicami, ki so kot nalašč za na potovanja. Tokrat ti predstavljajo pravo svetovno uspešnico, ki je vsebinsko tudi zelo aktualna. 

Na potovanju, polnem najbolj nepredvidljivih zapletov, fakir najde neverjetne prijatelje na še bolj neverjetnih krajih, ob ritmih bollywoodske glasbe pa se v njegovem srcu rodi ljubezen. In to prav v času, ko se srečuje s pretresljivimi vprašanji ilegalnih migracij in univerzalne želje po boljšem življenju v našem pogosto nevarnem svetu.

Fakir nekega dne odide iz svoje majhne indijske vasi in pristane v Parizu. Poklicni slepar se odpravi na romanje v Ikeo, da bi si priskrbel predmet, po katerem hrepeni: popolnoma novo posteljo z žeblji. Čeprav v žepu svilenih hlač nima niti enega pravega evra, je prepričan, da mu bo podvig uspel ‒ posteljo bo kupil s ponarejenim bankovcem za 100 evrov (ki je potiskan samo po eni strani) in običajno zalogo trikov. Toda na begu pred maščevanjem opeharjenega taksista se fakir po naključju odpravi na turnejo po Evropi, ki se začne v garderobni omari kultnega švedskega proizvajalca pohištva.

prejšnji članek
Selena potrdila: Justin me je varal!
Obsedena!
Selena potrdila: Justin me je varal!
naslednji članek
Pustil nas je brez besed!
Obsedena!
Pustil nas je brez besed!
Preberite tudi
#obraziavenija
obraziavenija