sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

To sta glavni zmagovalki olimpijskih iger

18. 8. 2016; 12.45
Avtor: K.M.
sportniduh
Tekačici nista pozabili na pravi pomen športa in samih iger.

Olimpijske igre so za številne športnike zelo pomembne, v želji po tem, da bi dosegli najboljši rezultat pa številni pozabijo na pravi namen iger in seveda tudi samega športa. Tvoja tekmovalnost in želja po dokazovanju je kriva za to, da želiš zmagati, pravi namen iger pa je predvsem dejansko športno obnašanje. To pa pomeni, da si v športni aktivnosti do drugih spoštljiva in da ne greš 'čez trupla' v želji po uspehu. Ravno to pa sta na zadnjih igrah pokazali tekačici na 5 tisoč metrov, ki sta s svojimi dejanji postali pravi zmagovalki letošnjih iger v Riu. 

Glavni pokazateljiki olimpijskega duha sta Abbey D’agostino iz Združenih držav Amerike in Nikki Hamblin z Nove Zelandije. Tekmovalki sta se med tekom na 5 tisoč metrov zapletli in obe padli, za sam padec pa je bila v osnovi kriva Nikki. Na to bi se lahko prav vsak odzval na svoj način, no, Abbey pa se je odločila, da bo vstala in pomagala Nikki, da tek zaključi tudi ona. Vendar si je Abbey ob teku poškodovala koleno, zato ji je do cilja pomagala sama Nikki, ki je na koncu svoji novi prijateljici celo priskrbela voziček in zdravniško oskrbo. 

Zgodba se je končala tako, da sta dobili obe dekleti priložnost, da odtečeta tudi v finalni preizkušnji, ki se bo odvila jutri, vendar se ga Abbey zaradi poškodbe  najverjetneje ne bo mogla udeležiti.
Vseeno pa sta obe dekleti postali pravi zmagovalki, saj sta vsem športnikom in ostali javnosti pokazali, kakšen je pravi olimpijski in športni duh. 

prejšnji članek
Zaradi njega ostala brez besed!
Obsedena!
Zaradi njega ostala brez besed!
naslednji članek
Biebs: bo zakril svoje zasebno življenje?!
Obsedena!
Biebs: bo zakril svoje zasebno življenje?!
Preberite tudi