sekolar, mizna krožna žaga
Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, agencija se ne da

robert fico
Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno začne z besedami

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Uživaj v kinu na prostem

19. 8. 2016; 05.45
Avtor: K.M.
kinopodzvezdami
Prihaja Letni kino na Kongresnem trgu.

V Letnem kinu na Kongresnem trgu si boš med 23. in 25. avgustom ob 21-ih lahko brezplačno ogledala tri filmske klasike.

V torek, 23. avgusta, se bo Letni kino odprl s slavnostno premiero restavriranega in digitaliziranega filma Franceta Štiglica Dolina miru pod pokroviteljstvom predsednika države ob 25-letnici Republike Slovenije in šestdesetletnici filma, ki je na festivalu v Cannesu prejel nagrado za najboljšo moško vlogo. Tudi danes, ko so milijoni ljudi zaradi vojne in spopadov primorani zapustiti domove v iskanju »doline miru«, ta poetična vojna drama ni izgubila svoje aktualnosti in relevantnosti. Na svetovni premieri v Cannesu sta se letos prvič po šestdesetih letih od snemanja filma srečala filmska Lotti in Marko, igralca Eveline Wohlfeiler in Tugo Štiglic pa bosta kot častna gosta tudi na Kongresnem trgu.

V sredo, 24. avgusta, se bodo s filmom Čudoviti lisjak (Fantastic Mr. Fox) poklonili stoletnici rojstva britanskega pisatelja Roalda Dahla. Edinstveno animirano priredbo pisateljeve brezčasne literarne klasike v režiji Wesa Andersona, enega najvplivnejših in najizvirnejših ameriških filmskih ustvarjalcev generacije, bo v Sloveniji prvič mogoče videti na velikem platnu!

Predstava brezčasne klasike Rešitev v zadnjem trenutku (Safety Last!) iz zlate dobe nemih komedij, ki je med filmske zvezde izstrelila nepozabnega Harolda Lloyda, je posvečena 20. obletnici Slovenske kinoteke. Film bo v četrtek, 25. avgusta, na klavirju v živo spremljal Neil Brand, eden vodilnih svetovnih spremljevalcev nemih filmov.

Odlična priložnost za preživljanje poletnih večerov. 

prejšnji članek
Njuno razmerje ji je bilo nagnusno
Obsedena!
Njuno razmerje ji je bilo nagnusno
naslednji članek
Treniraj z visoko intenzivnostjo
Obsedena!
Treniraj z visoko intenzivnostjo
Preberite tudi