palestina
Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c
Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 milijonov evrov, tožbe in ovadbe padle

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Maraton kratkih filmov osvojila mladina!

29. 8. 2016; 12.27
Avtor: K.M.
prvo mest

Zmagovalna ekipa Vrzimo kovanec. foto: Valter Leban

V letošnji bitki s časom so strokovno žirijo najbolj prepričali kratki filmi režiserjev, starih do 21 let.

V petek, 26. avgusta, je v Kulturnem centru Janeza Trdine svoj epilog dobil tretji maraton ustvarjanja kratkih filmov MUVIT/6X60. Letos je prvič v treh letih kratke filme uspelo oddati prav vsem prijavljenim ekipam, na presenečenje organizatorjev in žirije pa so letos briljirali predvsem filmi ekip iz mlade sekcije. Strokovna žirija je s prvim mestom nagradila ekipo mladega primorskega režiserja Jana Krevatina in njegov film Zaradi Eve, občinstvo pa je za svojega favorita izbralo film Flet filmske ekipe Nemoremseodločit.

''Letos smo imeli med prijavljenimi ekipami veliko mladih in presenečena sem, s kakšno zagnanostjo in kreativno energijo so se lotili ustvarjanja filmov na našem maratonu,'' je povedal Maja Šest iz agencije digiGRAL, ki je programska in umetniška vodja maratona. »Mislim, da se nam v slovenski filmski industriji ni potrebno bati za podmladek in za njihovo ustvarjalno iskro,« je še dodala.



Letošnji maraton MUVIT/6X60 je bil letos razširjen tudi s spremljevalnim programom, kjer je organizator za prebivalce Novega mesta pripravil filmske večere na prostem, za tekmovalce in osnovnošolce pa strokovne filmske delavnice. ''Na delavnico za osnovnošolce se je prijavilo kar 27 otrok, ki so v večini pokazali zelo velik interes za film in so bili pri ustvarjanju zelo zagnani,'' je povedala Maja Šest, umetniška in programska vodja festivala MUVIT/6x60. ''Pri kinu pod zvezdami pa se je izkazalo, da ima MUVIT/6x60 lepo bero filmov iz preteklih let, ki se jih da brez težav prikazati tudi izven okvirov festivala,'' je še dodala.


Zmagovalci maratona so tako postali člani ekipe Vržimo kovanec s filmom Zaradi Eve mladega režiserja Jana Krevatina. Drugo mesto je pripadlo filmu Alterego in filmski ekipi Anamorphic, ki si je v finalnem izboru priborila tudi posebno nagrado mesta gostitelja, saj po mnenju žirije v zgodbo na najbolj filmičen način vpleta kadre, posnete na lokacijah Novega mesta. Tretje mesto si je priboril film Nadzorna plošča filmske ekipe Noname Pictures, občinstvo pa je po koncu projekcije prek mobilnega glasovanja največ svojih glasov namenilo filmu Flet filmske ekipe Nemoremseodločit.

prejšnji članek
''Je oseba, ki jo ljubim že od 22. leta''
Obsedena!
''Je oseba, ki jo ljubim že od 22. leta''
naslednji članek
Tudi zvezdnice jih obožujejo
Lepotičenje
Tudi zvezdnice jih obožujejo
Preberite tudi