evropski parlament
Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do številnih ugodnosti

sumi stanovanje xx
Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le obliž na rano

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

S predstavljaš, da bi tekla na planiško velikanko?

14. 9. 2016; 10.37
Avtor: K.M.
planica
Ta vikend se bo tega podviga lotilo skoraj 1000 posameznikov.

Ta vikend, natančneje v soboto, 17. septembra, bo v Sloveniji potekal najtežji tek na 400 m na svetu. Ne verjameš? Kaj pa če ti razkrijemo, da bo skoraj 1000 posameznikov v različnih kategorijah teklo na vrh planiške velikanke? Na vrh letalnice, na kateri blesti Peter Prevc ...

Sicer te moramo razžalostiti, ali pa razveseliti, prijave so že zaključene. Na tek pa je prijavljenih skoraj 500 Slovencev in pa tudi številni Angleži, Američani, Avstrijci in drugi. 

Neustrašni tekači se bodo znova soočili z najbolj zahtevnim tekom na 400 metrov. Če bodo želeli premagati strmo progo, bodo potrebovali dobro dozo poguma, vzdržljivosti in odločenosti –predvsem pa veliko moči in stabilnosti za tek navzgor, tudi po vseh štirih! Samo najboljši se bodo uvrstili v finale in pomerili za naslov svetovnega prvaka Red Bull 400 v Planici. Mogočno letalnico s podaljšanim doskočiščem, višjo vzletno mizo ter povsem novim, modernim zaletiščem, so tekači že preizkusili lani in potrdili, da gre za najtežjo »tekaško« napravo na svetu. Pogoj za uvrstitev pa je: Teči moraš pod 15 minutami. 

Kaj lahko delaš ti? Ogled tega posebnega teka je popolnoma brezplačen. Tako lahko soboto izkoristiš za izlet v gorenjsko pokrajino, kjer lahko uživaš v lepotah slovenskega gorskega sveta in z navijanjem postaneš del te neverjetne tekaške zgodbe. 



prejšnji članek
Slovenec postal vodja prestižne nogometne organizacije
Obsedena!
Slovenec postal vodja prestižne nogometne organizacije
naslednji članek
Spregovorila je o obsedenosti z aplikacijo Pokemon Go
Obsedena!
Spregovorila je o obsedenosti z aplikacijo Pokemon Go
Preberite tudi