komet, španija, ESA
Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu modrozelena krogla

bali
Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na eksotičnem Baliju

Smrklja Njena.si
Obsedena!
 

Nasveti za vadbo v temi

5. 12. 2016; 01.30
Avtor: K.M.
tektema
Ker smo v tistem času leta, ko tema nastopi že kar hitro v dnevu, moraš biti med vsako vadbo na prostem še dodatno pozorna.

Ko končaš z vsemi šolskimi obveznostmi in se končno odločiš, da boš nekaj časa preživela v naravi, je zunaj žal že tema. Ker se moraš vsaj malce sprehoditi, se boš seveda tudi po temi odpravila ven, a moraš ob tem biti še dodatno pozorna. Zate smo pripravili nekaj nasvetov, ki bodo poskrbeli za tvojo varnost med vadbo, tekom, ali zgolj sprehodom po temi. 

Odsevniki so pomembni

Poskrbi, da boš na sebi nosila vsaj 2 odsevnika, enega spredaj in drugega zadaj. Še boljše pa je, če bo na svetlobo odsevnih več predelov tvojega telesa, oziroma tvojih oblačil. Če nimaš jakne, ali športnih čevljev, ki bi že sami po sebi vsebovali odsevne materiale, si lahko brez težav kupiš odsevni trak, ali nalepko, ki ju namestiš na roko, ali nogo. Tako se boš izognila neprijetnemu srečanju s prehitrimi avtomobili. 

Kupi si naglavno svetilko

Če se boš po temi odpravila na tek, ali sprehod, po poteh, ki niso osvetljene in urejene, potem moraš sabo vzeti svetilko. Najmanj te bo ovirala naglavna svetilka, hkrati pa bo odlično osvetlila pot, po kateri si se namenila. Tako se boš izognila nepredvidljivim oviram, padcem in morda celo kakšni poškodbi. 

Toplo se obleci

Ko se sonce skrije, temperatura hitro pade za nekaj stopinj. Če boš zunaj ostala dlje časa, lahko recimo tudi v pol ure ta temperatura še občutno pade. Zato se res toplo obleci. Nič ni narobe, če se boš oblekla preveč, saj boš lahko kak kos oblačila nosila tudi v rokah, težava nastane, ko se oblečeš premalo. Ker te prične zebsti, tudi tvoja vadba ne more biti več optimalna. 

Ven se odpravi skupaj s prijateljico

Za varnost boš v vseh pogledih poskrbela predvsem tako, da se boš v naravo odpravila s prijateljico. Ljudje v avtomobili bodo hitreje opazili dve osebi, če se slučajno poškoduješ, ti lahko prijateljica pomaga, nenazadnje pa je vsaka stvar bolj zabavna, če poteka v dvoje. 

prejšnji članek
Zopet je dobrodelna
Obsedena!
Zopet je dobrodelna
naslednji članek
Zvezdnica Iger prestolov skriva svojega fanta
Obsedena!
Zvezdnica Iger prestolov skriva svojega fanta
Preberite tudi
#nasazenazenska
nasazenazenska